Olin aamulla Säteen koululla katsomassa assemblyä eli tilaisuutta, mikä on aina kahden viikon välein. Paikalle saa tulla vanhemmat ja sitten siellä on koko alakoulu ja joitain opettajia. Yleensä on tarjolla esityksiä sekä kerrotaan henkilöt, jotka saavat Dragon of the Week -kunniakirjan. Kunniakirja annetaan vuoden aikana mitä ilmeisemmin jokaiselle koulun oppilaalle ja tänään yksi neljästä saajasta oli Säde.

39794.jpg

Valintaperusteet alkoi sillä, että Säteellä on aina kaunis iso hymy, joka aamu tulee iloisena kouluun ja on aina positiivinen. Säde on edistynyt hyvin englannissa, muutkin opettajat ovat tulleet siitä Säteen opettajalle Mr Linfordille kertomaan, lisäksi matikka sujuu. Säde sai kiitosta myös siitä, että on opastanut uutta luokkatoveriaan, luokalle tuli uusi tyttö Tanskasta viime viikolla. Tarkemmat perustelut ovat ehkä myöhemmin koulun lehdessä, laitan tänne, jos siinä on jotain oleellista, mitä nyt unohdin.

Huomenna on nice lauantai eli suominaisten vapaapäivä :-) Täällä jyllää vatsatauti ja ainakin yksi rouva on sängyn pohjalla, toivottavasti ei tauti kaada huomiseen mennessä enempää! Ohjelmassa on mm. kampaajalla käyntiä, kynsien laittoa, hierontaa ja lopuksi illallinen intialaisessa ravintolassa, jonka jälkeen osa varmasti jatkaa baariin. Kaikki ei osallistu kaikkeen, mä koitan päästä kampaajalla ja voisin käydä kynsiini jotain kukkasia laitattamassa. Hierontaan en uskalla, kun polvi on edelleen kipeä ja hieronta ei välttämättä tee hyvää, kun ei hieroja asiasta tiedä. Täytyy nyt vielä jonkin aikaa katsella, että paraneeko itsestään vai pitääkö käydä Shanghaissa lääkärissä.

Aika menee täällä ihan sikamaisen nopeasti. Kolme viikkoa ja ekat vieraamme ovat täällä! Sitten n. viikko heidän lähtönsä jälkeen olisi tarkoitus olla pidennetty viikonloppu Pekingissä ja toukokuun alun lomaksi on jo varattu hotelli Koh Samuilta Thaimaasta, lennot tosin vielä uupuvat. Olemme todennäköisesti vielä heinäkuun ekan viikon täällä ja sitten tulemme neljäksi viikoksi Suomeen.

Äsken tuli muuten taivaalta hetken jotain rännän tapaista, jotain sellaista lupasikin. Parempi ettei enempää sada, voisi liikenne olla aika kaaosta, jos se on osittain sitä jo nytkin...