Kävimme tänään vähän kaupungilla, esittelemille Säteen kanssa Samille uuden ostarin, joka on avattu joulukuussa Carrefourin viereen. Ensin kävimme hampurilaisella, Varpu ja Vuokko saivat puoliksi lastenaterian ja tosi hyvin meni hampurilainenkin alas. Sitten shoppasimme jotain pientä ostarilta ja kävimme lopuksi Carressa ruokaostoksilla. Saimme jopa taksin aika helposti, vaikka sitä vähän huonoon aikaan taas metsästimmekin.

Tulimme kotiin, purimme ostoksia ja kuului kopsahdus ja kamala parku. Menen katsomaan ja Vuokko pitelee suutaan, mistä tulee verta, oli pudonnut sohvan käsinojan yli lattialle. Huudan Samin apuun, otamme jääpalaa suuhun ja pyyhimme verta pois. Kun tilanne (ja me) on hieman rauhoittunut, kurkkaamme suuhun. Toinen etuhammas on ihan vinossa ja melkein irti kolostaan, ien veressä ja turvoksissa ja huulijänne repsottaa. Lisää jääpalaa ja Sami soittaa sos:iin, mikä on joku kansainvälinen lääkäriapu, mihin voidaan soittaa, jos on terveydellisiä ongelmia, siellä vastaa länkkärilääkärit ja he tarvittessa varaavat aikoja lääkäriin.

No, sieltä neuvotaan, että hammas pitäisi työntää paikoilleen ja Sami saa onneksi laitettua sen kohdalleen. Särkylääkettä saa antaa, nestemäistä syötävää, ei siis mitään kovaa purtavaa. Huomenna aamulla soittavat sieltä uudestaan ja sitten pohditaan mahdollista lääkärissä käyntiä. Ongelma on vaan siinä, että Hangzhoussa ei ehkä ole sopivaa lääkäriä eli pitäisi lähteä Shanghaihin. Sinne olemme joka tapauksessa keskiviikkona menossa, joten jos sinne lähtö tulee, niin sitten varmaan aikaistetaan reissua päivällä, se vaan tietää taas Samin työn suhteen vähän ongelmia. No, lapsen terveys on toki edellä eli jos pitää lähteä Shanghaihin, niin sitten menemme ja oman mukavuutemme takia emme tule sieltä samana päivänä takaisin lähteäksemme taas seuraavana uudestaan.

Tässä kuva poloisesta, tässä jo useampi jääpala mennyt, vaikka huuli aika turvoksissa vielä onkin:

27015.jpg

Inhottavia kyllä tällaiset jutut ja tässä taas tuli mieleen, että mitä jos lapsille tapahtuisi jotain vakavampaa ja ollaan täällä kaukana kehityksestä? No, toisaalta Shanghaissa ja Hong Kongissa on jo tosi kehittynyttä lääketiedettä ja molempiin pääsee muutamassa tunnissa, Shanghaihin autolla eli matka hyvään sairaalaan on sama kun monella Suomessa. Eli ei me oikeastaan niin kamalan kaukana kehityksestä ollakaan, vaikka välillä siltä tuntuukin....

Mutta semmosta tänne tänään. Jos jollain on samanlaisia kokemuksia, niin olisi kiva tietää, miten näitä Suomessa hoidetaan.

Niin  ja edelleenkään en pääse irkkiin...