Reilun tunnin kuluttua lähdetään käymään Säteen koululla, tänään on avoimet ovet ja oppilaat sekä vanhemmat käyvät tapaamassa opettajaa. Säteellä on nyt ihan uusi opettaja, joten kiva käydä häntä tapaamassa, samalla selviää vähän, että keitä muita luokalle tulee. Täällä tuntuu nyt olevan tapana sekoittaa oppilaat vuosittain eli osa on vanhoja kavereita ja osa uusia. Paljon tekivät luokat yhteistyötä viime vuonna, joten suurin osa on Säteelle tuttuja. Säde on myös sen verran reipas ja sosiaalinen, että tutustuu aika nopeasti uusiin lapsiin. Viime vuoden paras kaveri Colin on edelleen täällä, mutta en tiedä vielä, että ovatko samalla luokalla.

Vein aamulla Varpun ja Vuokon heidän kouluunsa, pienellä parulla jäivät tänäänkin, mutta jospa se vähitellen helpottaisi. Eilisen kotipäivän jälkeen olin kyllä taas illalla vakuuttunut, että koulu on hyvä juttu, kotona oleminen on melko lailla tappelua ja meteli sen mukainen. Aika holtittomia ja kurittomia noi on, mua ei meinaa uskoa millään, vaikka mitä uhkalisin... Ehkä se helpottaa, toivon niin!

Kävin heti aamulla Carressa ja katselin sisään mennessä, että onpa mukavan hiljaista. Kun pääsin vihannesosaston lähelle, niin johan alkoi tungos. Miljoona pappaa ja tuhat mummoa oli shoppaamassa kasviksia ja lihaa, jokaisella korissaan muutama kasvis, pussillinen munia ja pala lihaa. Vihannesten punnituspisteelle oli pitkä jono ja mummot/papat oikeasti jonottivat sinne nätisti, tosin varmasti sinne joku meni ihan kyynärpäätekniikallakin. Kassoilla oli taas kohtalaisen väljää ja meni nopeasti, kun papoilla tosiaan oli vaan ne pari ostosta. Ja mun perässä oleva pappa hohhaili, kun mulla oli niin isot ostokset... Murot herätti kummastusta ja joku muukin, mutta aika kiinaostokset oli ja loppusumma sen mukainen. Ei kyllä 30 euroa enempää meinaa enää kauppaan saada millään, vaikka kuinka isot ostokset olisi, Suomessa tuo ei riittäisi juuri mihinkään.

Loppuun vielä yksi kuva. Kävimme muutama viikko sitten DIO-Coffee:ssa tuossa lähellä ja emme mene toiste :-) Hyvin kiinalainen kahvila, kahvi pahaa, leivät ok, palvelu kiinalaista ja ei mitenkään erityisen halpaa. Paremmat kahvit ja leivät saa vaikka Jamaica coffee shopista. No, joka tapauksessa, menun takana oli tekstiä englanniksi ja kiinnitti vähän huomiota tuo oikeellisuus, tässä teillekin luettavaksi:

840366.jpg