Hotellit

Viikon päästä ollaan Kiinassa, eka päivä takana ja nukkumassa ekoja kunnon yöunia. Torstaina saatiin tietää, että meillä on perillä yhdistettynä kaksi hotellihuonetta eli ihan tilavasti asustellaan. Voidaan laittaa lapset toiseen huoneeseen nukkumaan ja itse nukkua toisessa, todennäköisesti valvotaan kuitenkin myöhempään. Hotelli Hangzhoussa vaikuttaa aika kivalta, toivottavasti on kivat näköalat! Shanghaissa yövytään yksi yö.

Matkakuulumiset

Joku läppäri pitäisi olla matkassa mukana ja ehkä mies saa sieltä jo työkoneensa. Voidaan sitten ehkä jo reissun päältä laittaa kuvia ja kuulumisia tänne. Kahtena päivänä käydään katsomassa taloja, esikoisen tulevaa koulua, yhtenä päivänä on miehen terveystarkastus ja toisena mun, vähän mietityttää, että mitä se pitää sisällään. Sitten miehellä on yhtenä aamuna palaveri, siinä kai kaikki tähän mennessä tiedossa oleva sovittu ohjelma.

Räkäiset vauvat

Perheen pienimmät alkoivat yskimään torstaina ja edelleen tauti jatkuu, onneksi tulivat molemmat suht heti kipeiksi. Täytyy nyt toivoa, että toipuisivat ennen lauantaita, kurjaa lähteä reissuun kipeiden lasten kanssa. Varmaan menen viim. keskiviikkona lääkärissä käymään tsekkauttamassa korvat, kurkun ja keuhkot, että saataisiin ajoissa lääkkeet, jos jotain panadolia vahvempaa lääkitystä tarvitsevat.

Autoilu Kiinassa

Sitä ollaan mietitty, että otetaanko vauvoille jonkinlaiset istuimet reissuun mukaan. Meillä pitäisi olla turvavyölliset istuimet matkalla Shanghaista Hangzhouhun, mutta nuo turvaistuimet on kyllä niin isot ettei niitä varmaan oikein pysty raahaamaan mukana. Paikan päällä liikutaan takseissa, missä ei kai vöitä pahemmin ole, silloin varmaan vauvat on vaan sylissä/kantoliinoissa ja toivotaan parasta. Noille kaupunkien välisille matkoille voisi ehkä korokkeet ottaa, mutta onko niistä paljon apua 9 kk ikäisten vauvojen kanssa, kun eivät kuitenkaan kahta tuntia jaksa istua.

Vaivat ja vauvanruoat

Kamalasti pitää ottaa mukaan vaippoja. Kotonahan me käytetään öitä lukuunottamatta kestovaippoja ja laskeskelin, että ei yksi vaippapaketti tytöille matkan ajaksi riitä. On ainakin tilaa tuliaisille, kun vaipat vie mennessä niin ison tilan matkalaukuista. Lisäksi pitää ottaa reiluksi viikoksi ruoat mukaan, kun paikan päältä ei helposti vauvanruokia saa tai ne on tosi outoja meidän valikoimiin verrattuna. Ei voi myöskään luottaa siihen, että saataisiin ravintoloista sopivaa ruokaa. Varmaan jotain keitettyjä munia ja jotain hedelmiä löytyy, mutta parempi ottaa ruoat täältä mukaan, onpahan sitten taas tilaa niille tuliaisille.