Ihmettelin tuossa päivällä pidemmän aikaa, että mitä ihmeen jylinää kuuluu ja mistä? Aivan kuin joku olisi pomppinut katolla tai heitellyt siellä isoja kiviä. Sitten alkoikin tuulemaan, satamaan ja salamoimaan eli ukkonenhan se iski. Vähän erilaiselta se tuntui kuin vanhassa kodissa Suomessa, ehkä nuo vuoret aiheuttaa sen, että jylinää kuulostaa kovemmalta. Muutama hieno salamakin oli, mutta aika nopeasti tuo onneksi loppui, just vähän ennen kun piti Sädettä lähteä hakemaan koulubussilta. Tässä muuten Säteestä kuva, otettu ekana kouluaamuna:

8497.jpg

Tänään oli suht tavallisen arkisen tylsä päivä. Ayi tuli aamulla jo 7.30 eli melkein heti, kun Sami ja Säde olivat lähteneet. Vauvat heräili jo kuuden jälkeen, pakko saada joku pimennysverho niiden huoneeseen! Varpulla on pakki käytännössä koko ajan sekaisin ja kivasti oli tavaraa mennyt sänkyynkin eli heti aamulla pesukone pyörimään. Jätettiin nyt sitten tänään maito taas pois ruokavaliosta, nyt kun on taas poskeen palannut ihottumakin, jota epäillään maidosta johtuvaksi. Ostin onneksi vauvoillekin kalkkia apteekista Suomesta eli sitä annan nyt, kun maitotuotteet on poissa. Samalla annan nyt maitohappobakteereja, jos niistäkin vaikka olisi jotain hyötyä.

Kävin sitten aamulla tyttöjen kanssa hiekkalaatikolla. Se on aika onneton verrattuna Suomessa yleensä oleviin, mutta ihan riittävästi hiekkaa on, kun suuhunkin riittää. Kovin kauan ei siinä oltu, kun typyt konttailivat vaan tielle koko ajan, tuossa on tie ihan vieressä, tosin aika vähän liikennöity, kun alue on vartioitu ja harvoilla autoja. Hiekkiksen jälkeen kävelin alueen aitojen ulkopuolella pienen lenkin, löysin kerrostaloja ja jopa pari pientä kauppaa. Aika onnettoman näköisiä, mutta eiköhän niistäkin jotain pientä saa, jos tarvetta tulee.

Ayi taas moppasi lattiat, tiskasi astioita ja silitti pyykkejä. Otti eilen ostamamme uuden silitysraudan kotiinsa mukaan opiskellakseen sen käyttöä, lisäksi tänään kävi yksi toinen aiy rautaa katsomassa. Ilmeisesti tuollaisia perushalpishöyryrautoja ei sitten kovin paljon ole liikenteessä, kun se niin oudolta vaikutti. Se vähän kummeksuttaa, että nuo ayit ei taida pitää taukoja ollenkaan, en ainakaan huomannut, että olisi missään vaiheessa istahtanut hetkeksi ja syönyt jotain. Näin olen kuullut muiltakin. Mä en aamuisin varsinaisesti sano, mitä pitää tehdä, hän hyvin oma-aloitteisesti tekee siivousta ja tulee myös Varpua ja Vuokkoa hoitamaan, jos kuulee vaikka heidän itkevän. Mielellään annankin vauvoja hoitaa ja teen itse samalla vaikka ruokaa heille.

Kuvia olen lupaillut, mutta en tiedä, saadaanko niitä tänäänkään laitettua. Jotenkin suurin osa sisäkuvista on tosi pimeitä ja niitä ei viitsisi laittaa ollenkaan. Täytyy koittaa ottaa kirkkaammalla säällä kuvia verhot auki ja valot päällä. Huoneet on jotenkin niin korkeita ja tummiakin, ei oikein hahmota aina, mitä kuvassa on.

Huomenna alkaa kiinan opiskelu, opiskelemme kahden muun äidin kanssa keskiviikkoiltaisin kaksi tuntia,  loput opiskelevat aamupäivisin, heillä on isommat koulussa olevat lapset, meillä kolmella vähän pienempiä. Näin saadaan me äidit yksi "vapaailta" viikossa ja todellinen opiskelurauha, lasten kanssa kun sitä rauhaa ei kuitenkaan olisi. Pitää pitää sitten teillekin lyhyt oppitunti 8-)

Mukavaa tiistai-iltaa!