Tänään on Varpun ja Vuokon ensimmäinen koulupäivä. Hyvin päiväkotimaiselta homma kyllä vaikutti, olin paikalla 9-13 ja lähtiessäni lapset kävivät nukkumaan, tosin ei kai yksikään vielä nukkunut. Pieniä parkuja aamusta oli, kiinalaisilla lapsilla paljonkin, omat mussukat onneksi vain pari kertaa alkoivat parkumaan, kun äiti oli kadonnut. Aika hyvin kuitenkin tuntuivat viihtyvät, Vuokko paremmin ja se oli odotettuakin, Varpulla kestää vähän kauemmin lämmetä uuteen tilanteeseen. Aamulla ulkoilivat ja sisällä vähän touhusivat jotain hedelmäkorttien kanssa pöydän ääressä, Vuokko vaikutti olevan kovin kiinnostunut. Ruoka noille maistui oikein hyvin, koulun ayi sanoi, että syövät paljon :-) Sitten olikin jo uniaika, tytöt saivat omat petivaatteet ja kotoa tuotiin mukaan puput ja tutit. Muut lapset eivät tuttia syökään, ei ole Kiinassa oikein tapana, tuttipullot kyllä sitten olikin melkein kaikilla muilla.

Kohta lähdenkin hakemaan tyttöjä pois, meillä on yhteinen kuljetus talon aussitytön kanssa, hän on ollut tuossa koulussa pari viikkoa, aika hyvin tuntui viihtyvän.

Huomenna meillä on tiedossa lääkärintarkastus, Varpulla ja Vuokolla siis, onneksi joku firman sihteeri lähtee mukaan. Ikävää mennä kiinalaiseen sairalaan tutkittavaksi, mutta toisaalta hyvä tietää ettei kenelläkään lapsista ole mitään vakavampaa tarttuvaa.

Hieman on ristiriitainen olo. Uskon, että tytöt tuolla viihtyy, kun vähän tottuvat. Varmasti tykkäävät, kun on muita lapsia ja vähän jotain puuhaa. Toisaalta taas kamalaa laittaa "pienet vauvat" kouluun, kun ei ole pakko. Eräälle rouvalle jo avauduinkin kesken päivän, kun hän soitti ihan muissa asioissa (kiitos Jaana :-)) ja toisen rouvan tapasin kahvilla (kiitos Minna).

Katsokaapa muuten Samin blogista Säteen uusia hiuksia!