Tiistaina menin klo 8:30 New Vision Eye -klinikalle Shanghaihin. Päädyin tuonne kuultuani erään Säteen koulun opettajan käyneen siellä, lisäksi yli kymmenen opettajaa eräästä Shanghain kansainvälisesti koulusta oli käynyt tuolla.

Klinikalla minua oli vastassa kaksi hyvin englantia puhuvaa sairaanhoitajaa. Pisti heti silmälle, että joka paikassa näytti todella siistiltä! Täytin ensin lomakkeen, jossa kysyttiin mm. yhteystiedot sekä henkilö, jolle soittaa hätätilanteessa. Tämän jälkeen sairaanhoitaja vei minut viereiseen huoneeseen, jossa tehtiin ensin hyvin yksinkertainen näöntutkimus. Lasit pois, toinen silmä peitettiin lusikalla ja katseltiin e-kirjamisia, luonnollisestikaan en nähnyt mitään... Tämän jälkeen istahdin ensimmäisen laitteen kohdalla, tällä tutkittiin muistaakseni silmänpaine, laite tavallaan puhalsi ilmaa silmään, joka tuntui hieman epämiellyttävältä.

Seuraavaksi saapui lääkäri paikalle, katseltiin uudestaan e-kirjaimia ja testattiin näköä lukuetäisyydeltä. Lääkäri kertoi leikkauksesta ja sen riskeistä, lisäksi sain paperin aiheesta luettavaksi ja toisen allekirjoitettavaksi, missä myönsin tietäväni riskeistä, tätä en kuitenkaan vielä allekirjoittanut.

Sitten hoitaja vei minut toiseen huoneeseen, jossa istui penkeillä jonkin verran kiinalaisia silmät kiinni, lasit kädessään. Tuossa huoneessa silmiini katsottiin kolmella eri laitteella, hoitaja kulki koko ajan vieressäni ja toimi tulkkina.

Sitten taas huoneeseen, jonne tuli toinen lääkäri. Hän teki kunnollisen näöntarkastuksen sekä katsoi silmääni jollain laitteella. Lääkäri poistui ja huoneeseen tuli ensimmäinen lääkäri, joka teki näöntarkastuksen uudestaan. Lääkäri sanoi, että lasini olivat olleet hieman liian vahvat, mikä todennäköisesti pitää paikkansa, sillä kävin viimeksi silmälääkärissä vielä imettäessäni Varpua ja Vuokkoa, mikä voi vaikuttaa asiaan. Tämän jälkeen allekirjoitin lomakkeen.

Sitten siirryin odotustilaan, missä silmiini laitettiin tippoja. Noin 10 minuuttia piti olla silmät kiinni ja hoitaja totesi, että pitää laittaa lisää, mikä tapahtui vielä kolmannen kerran. Sitten siirryin lääkärin kanssa huoneeseen, missä kävin jo aiemmin laitteilla tutkittavana. Menin sermin takana olevalle sängylle makaamaan selälleni ja minun piti laittaa käsi kasvojen eteen ja tuijottaa sormeani. Lääkäri/hoitaja tutki silmääni taskulampun tapaisella, tutkimuksen jälkeen selvisi, että tässä mitattiin verkkokalvon paksuus ja minulla oli normaalia paksumpi, mikä on leikkausta ajatellen hyvä, tällöin voi tehdä suuremman läpän.

Siirryimme lääkärin toiseen huoneeseen ja hän sanoi minun olevan hyvä kandidaatti leikkausta varten. Verkkokalvon paksuus hyvä ja pupilli taas normaalia pienempi, mitkä yhdessä vaikuttavat positiivisesti leikkauksen jälkeiseen hämäränäköön. Lääkäri kysyi, että haluanko leikkaukseen ja että onko minulla lisää kysyttävää. Vastasin, että haluan, eikä ole kysyttävää.

Sitten hoitajien luokse, katsoimme seuraavan vapaan ajan ja se oli torstaiksi klo 14:45, sanoin haluavani sen. Sitten kävimme maksamassa esitarkastuksen, joka oli heti aloitettavien silmätippojen kanssa n. 200 euroa. Sain kahdenlaisia tippoja, joita molempia alettiin heti laittamaan silmiin 4 krt/vrk.

Koitan huomenna kirjoittaa itse leikkauksesta. Sen verran kuitenkin nyt, että näkö on parempi kuin silmälasien kanssa, näin tänään aamulla yhden rivin enemmän e-kirjaimia kun tiistaina. Silmät ovat nyt pitkän päivän jälkeen hieman väsyneet, aivan kun olisi ollut piilolinssit liian kauan päässä, tekisi mieli ottaa ne pois :-)

Fiilis on hyvä!!!