Päivän kalenterikuva tulee myöhemmin, kamera on edelleen Hainanin lämmössä ja pitää varmaan vielä tämän päivän kuva etsiä arkistoista, ehkä laitankin jonkun kesäisen kuvan lämmittämään. Onhan mulla kyllä tuo hieno melko uusi kännykkä, missä on kamera, mutta en ole vielä jaksanut tutustua, miten saan sillä ottamat kuvat koneelle. (Uteliaille tiedoksi, että kysessä on yllättäen Nokialainen ja malli 6681)

Joo, tänään heräsin aamulla siihen, että onpas jotenkin kylmä. Hipsaisin alakertaan katsomaan ilmastointilaitteen panelia ja siinähän se tyhjää vilkutti. Sulakkeet ei olleet nyt räpsähtäneet, mutta oli jotenkin muuten mennyt pois päältä. Koittelin muistella, että mitä nappeja piti painaa ja painelinkin sitten vähän jokaista ja ilmastointi meni takaisin päälle eli alkoi puhaltamaan lämmintä ilmaa. Kun lämmitys ei ole päällä, niin puhaltaa kylmää ilmaa, laskee siis lämpötila aika nopeasti.

Pistin Säteen kouluun ja aloin siivomaan vihdoin pienten kesävaatteita laatikosta pois. Ayi hoiti Varpun ja Vuokon aamutoimet ja mä aloin siivoamaan vihdoin pienten kesävaatteita laatikosta pois. Sitten tuli taas sellainen olo, että onpas vilpoista ja hipsaisin taas alakertaan *suprise* paneli vilkkuu taas... Soitin sitten Samille, että mitä pitää painaa ja todettiin siinä, että se ei nyt toimi, Sami epäili, että ehkä koko härveli on ulkona jäätynyt *hur*.

Soitin neiti E:lle ja valittelin, että lämmitys ei toimi, kämpässä on alle +15 astetta lämmintä. Hän soitti landlordille ja tilasin myös "insinöörit" management officesta eli "huoltofirmasta". Niitä tässä nyt odotellaan. Loppuviikosta alkavat asentamaan lisälämmitystä eli tähän on tulossa öljylämmitys lisäksi, ilmeisesti on aiempinakin talvina ollut kylmä, kun emme vielä ole kylmyydestä ehtineet valitella, aloite tuli landlordilta.

Eilen nähtiin taas tulenlieskoja, no ei mitään kovin dramaattista onneksi. Tein uunissa meille iltapalaa ja yllättäen sulake räpsähti. Otin varmuuden vuoksi uunin pistokkeen irti seinästä ja kävin laittamassa ensin "pelihuoneesta" sulakkeen ylös, sitten keittiöstä. Sitten uunin pistoke takaisin pistorasiaan ja eikös se sitten salamaa iske takaisin... Ei sitten syöty uuniruokaa eilen... En tuosta muistanut vielä neiti E:lle sanoakaan.

Tämä kappale on sensuroitu mummoilla ym. heikkohermoisilta :-) Välillä sitä kyllä miettii, että kuinka turvallista täällä on asua. Kaasuhella on toiminut nyt ihan moitteettomasti, mutta ei sekään alussa kovin turvallinen ollut, aina sitä päälle laittaessa miettii, että mistä raosta lieskat tulee... Sitten tuo ilmastointi, pitää ihan kamalaa meteliä välillä ja mielessä on käynyt, että entäs jos se jotenkin "räjähtää", syttyy tuleen tms., toki itse masiinat on ulkona ja talo on kiveä, mutta silti. Sitten kaikki nuo sähköt, uunin pistotulpan vaihtoi landlordin serkku ja nyt siinä edelleen johdot on näkyvissä, sitäkin miettii, että kuinka turvallinen se on. Muutenkin sulakkeet räpsii koko ajan ja mm. terassin valo vilkkuu, vaikka ei ole päälläkään. No, kai tää ihan turvallista on, vaikka ehken uuniruokaa taas hetkeen tee, vaikka uuni tai mikä sitten rikki menikin, saataisiin kuntoon. /Sensuroitu osuus päättyy/

Ayi on tänään mulla koko päivän, kun tarkoitus oli mennä kampaajalle, missä huhujen mukaan kestää leikkaus ja värjäys lyhyidenkin hiusten kanssa n. 3 tuntia vähintään. Nyt vaan alkaa taas tulla kohta kiire, kun piti jäädä niitä remonttireiskoja odottamaan, ehkä testaan jonkun sivukampaajan ja käyn edes leikkauttamassa nämä, niin kamalassa kunnossa alkaa pehko jo olla.

Tänään tulee sentään ukkokulta kotiin, saa painia noiden teknisten ongelmien kanssa vuorostaan.