Meillä asuu kaksi suloista vauvaa, joita kai parin viikon kuluttua täytyy alkaa kutsumaan taaperoiksi. A:lla ja B:llä on siis keskiviikkona 6. heinäkuuta ensimmäinen syntymäpäivä.

A on meidän kolmesta tytöstä selkeästi vikkelin, ainakin näin vauva-aikana. Hän tarvitsee (tai äiti) valjaat syöttötuolissa, koska muuten kiipeää pöydälle. Hän tarvitsee lisävaljaat myös rattaissa, sillä rattaiden 5-pistevöistä mahtuu kiemurtelemaan pois ja nousemaan pystyyn. A ei osaa vielä kävellä ilman tukea, mutta kiipeämään pitää päästä. Rappusia menee jo hienosti ylös ja varmaan alaskin menisi, mutta vauhti voisi olla äidille ja isille vähän turhan hurja. A ei ala pienestä otsan kolahtamisesta tuolin reunaan parkumaan, mutta kun alkaa, niin on usein suorastaan hysteerinen. Selkeästi tempperamenttisempi kuin esikoinen tai B.

B on yleensä sen näköinen kun olisi pudonnut puusta. Paljon vaan istuskelee paikoillaan ja tutkii jotain esinettä. Konttaa ja kävelee tukea vasten ihan kuten A:kin, mutta ei ole niin paljon meno päällä koko ajan. Ei tarvitse ylimääräisiä valjaita, hyvä kun rattaissa valjaita ollenkaan. Sillä aikaa kun A koittaa tunkea itseään johonkin pikkukoloon, B tutkii vaatteissaan olevaa nappia tai lattialla olevaa roskaa. Esikoinen oli rauhallinen vauva, mutta tämä on vielä rauhallisempi tapaus.

A ja B ovat aika paita ja peppu, yleensä aina samassa paikassa. A tykkäisi painia Vuokon kanssa, mutta B ei siitä aina niin välitä. B taas tykkäisi halia ja pusutella A:ta, kun hänelle vaihdetaan vaippaa, mutta sekään ei aina ole kohteesta kivaa. Usein leikkivät piilosta jonkun tuolin takana ja rätkättävät iloisesti. Muutenkin kun toinen menee edellä, tulee toinen perässä, harvoin seikkailevat eri huoneissa.

Välillä sitä miettii, että miten just meillä kävi näin hyvä onni, että tuli kaksi noin suloista tyttölasta, puhumattakaan siitä isommasta, josta on tullut jotenkin niin iso ja fiksu, aina kun sille päälle sattuu. Parhaimmillaan ne kaikki on toki nukkuessaan 8-)

Näillä sanoilla kutsuimme läheisemme tyttöjen 1v-synttäreille. Jos jostain syystä et saanut kutsua (mulla ainakin kade=kaksosdementia), mutta haluaisit tulla, niin laita viestiä 8-)