Viikonloppu on ollut kovin tapahtumarikas tai siltä ainakin tuntuu. Eilen kävimme tutustumassa ensin Samin työpaikkaan ja ihan hieno oli toimisto, paljon neukkareita ja hieno kuntosali saunoineen. Kahviautomaatin capuccino oli suorastaan hyvää!

Toimistolta menimme Säteen koulun viereiselle asuinalueella tupaantuliaisiin, Samin työkaverin luokse. Heidän uusi kotinsa oli oikein kiva, joitain hieman erikoisia ratkaisuja oli, mutta kivat värit ja aivan ihanat kukkalintutapetit olohuoneessa. Veimme lahjaksi Marimekon sinivalkoisia Unikko-servettejä, pari Arabian muumimukia, kynttilöitä, Fazerin sinisiä konvehteja ja vielä muutaman suomalaisen sisustuslehden, rouva opiskelee itsenäisesti suomenkieltä, joten lehdet oli mieleisiä! Tarjolla oli monenlaista juomaa, pähkinöitä, kuivattuja lihoja ja hedelmiä ym. kiinalaista snacksiä, lisäksi ihan ruokaa, monenlaista ja hyvää oli!

Tänään kävimme Samin kanssa lounaalla Teppanyaki-paikassa ja hyvää oli! Tuo oli Hyattin takana olevan tavaratalon yhteydessä ja menemme varmasti uudestaan, sijainti aika loistava. Kävimme vielä jälkkärillä Xihu Tiandilla avatussa Costa Coffeessa, oli hyvää kahvia ja huomattavasti mukavampi sisustus kun Starbucksissa. Ilta meni kotosalla puuhastellessa, teimme makuuhuoneeseen tilaa yhdelle olohuoneen tuolille, mutta kun mittailimme tuolia, niin totesimme ettei se mahdu käytävästä saati oviaukosta sisään, joten olkkariin jäi.

Kämpän kanssa on hieman ongelmia, joita ei millään tunnuta korjaavan. Vessan katosta on tullut vettä jo monta kuukautta ja edelleenkään sille ei ole mitään tehdy, yksi kattopaneli on ollut parisen viikkoa alhaalla ja alkaa kohta ärsyttämään koko homma. Tällä viikolla vettä ei ole tullut joka päivä ollenkaan ja syykin selvisi, ayi oli laittanut pyyhkeen katon sisäpuolella, sinne putken alle ja joka päivä vaihtanut tuon litimärän pyyhkeen uuteen... Sanoimme nyt, että hyvä idea, mutta haluamme, että ongelma korjataan eli pyyhe pois. No, nyt onkin sitten vettä tullut vähän koko ajan.

Toinen ongelma on makuuhuoneen seinä, mikä oli talvella koko ajan ihan märkä ja maalipinta homeinen, lisäksi tiivisteet ikkunan reunassa homeessa. Sanoimme siitä asunnonomistajalle joskus tammikuussa, eikä hän ole tehnyt asialle mitään. Nyt seinä on kuiva, home on jättänyt tummat läikät ja jotenkin luulen, että jos sille jotain tehdään, niin maalataan vaan...

Hieman siis pistää miettimään, että olisiko syytä vaihtaa kämppää, jos tässä vielä vuosi ollaan? Itse aiheuttamamme ongelma on huonekalujen määrä eli täysin sisustettuun asuntoon on ennen kesää tulossa vielä iso ruokapöytä, kolme kaappia ja arkkuistuin, jälkimmäinen on ainut, jolle on paikka. Eli hieman kalustettu asunto samasta talosta kiinnostaisi, ehkä ryhdymme toimeen, jos joskus varmistuu, että jäämme vielä tänne.

Jos olette kommentteja lukeneet, niin blogini tosiaan oli torstaina Kuningaskuluttajassa. En ole varma, miten se siinä näkyi, kun ei ohjelma täällä Ylen Areenan kautta näy, mutta ilmeisesti sitä esiteltiin pikaisesti yhtenä esimerkkinä. Jos kiinnostaa, niin ohjelma tulee huomenna maanantaina uusintana ilmeisesti klo 16:30 ja netistähän se näkyy Suomessa myös.

Sitten hieman taas kuvia, kaksi ensimmäistä on meidän makuuhuoneen ikkunasta otettuja, useamman kerran täällä jo nähtyjä maisemia, mutta näihin en koskaan kyllästy:

1482712.jpg

1482728.jpg

Sitten kuvia järveltä:

1482650.jpg

Ja ei, en tiedä miksi lehmä on järvessä...

1482682.jpg

Niin mielettömän kaunista!

Tässä paikallista muotia, pyöräkin vuokrattu sävy sävyyn vaatteiden kanssa:

1482761.jpg

Porukkaa järvellä riitti, ilma oli mukava, mittarissa +25, kun lähdettiin.

1482829.jpg

Huomasimme ravintolan ikkunasta tämän talon tai lähinnä sen katolla olevat liput:

1482844.jpg

1482854.jpg

Vielä Sarille vilkutus ja pakollinen kukkakuva, vaikka tässä kyseisessä kasvissa ei mitään ihmeellistä olekaan, mutta kiusa se on pienikin kiusa  :-)

1482873.jpg

Huomenna tiedossa lastenvaatteiden ostoa, lähdemme sunnuntaina Pekingiin ja alkaa olla kesävaatteille käyttöä! Kaikki kolme ovat menneet kasvamaan talven aikana ja ei montaa sopivaa vaatetta enää kaapista löydy. Pitänee myös harkita alkuviikon ohjelmanumeroksi lääkärissä käyntiä, ei taida nyt vaan tämä tauti mennä täysin ohi ilman lääkitystä :-/

Mukavaa viikkoa kaikille ja kiitos kaikista kommenteista, joita ole viime aikoina saanut, ilahdun niistä aina kovasti!