Kävimme eilen aamusta lääkärillä ja käteen jäi pari näytepurkkia, missä viedä toiset ulostenäytteet. Pienet kuitenkin panttasi koko päivän, joten jäi näytteet viemättä, siirtyy varmaan loman jälkeiseen aikaan. Kovasti dr. Zheng tutki, varmaan olisi ab-kuurin mielellään johonkin vaivaan määrännyt, sellainen olo ainakin jäi. Sanoin aika tiukasti ettei haluta mitään kuureja, jos ei löydy selkeää syytä, mihin niitä syödä. Mitään varmuuden vuoksi -kuureja ei syödä, pahentavat vaan vatsaoireita. Keskustelimme myös sellaisesta vaihtoehdosta, että tyttöjen suolisto on vaan ärtynyt flunssista ja voisi ehkä ruokavaliolla hoitaa, saimme kiinaksi ohjeet kiinalaiseen riisipuuroon ja nuudeleihin, täytyy vaikka sitten loman jälkeen laittaa ayi noita tekemään.

Varpu ei oikein tykännyt tutkimuksista, vierastaa nykyään aika paljon vieraita ihmisiä, jos joku tulee kovin lähelle, Varpu kääntää päänsä tai "katsoo läpi", ei siis ota vieraisiin ihan heti kontaktia. Vuokko taas käyttäytyi lääkärissä niin kuin kävisi siellä useinkin, no, on kyllä käynytkin. Ilme oli kovin vakava ja tyyni, näytti siltä, että on ylireipas ja lopuksi pyörtyy. Ei onneksi kuitenkaan :-)

gallerypic.php?id=32437

Illalla olimme Hyatt Regency -hotellissa vanhempainyhdistyksen järjestämällä illallisella. Illallinen oli buffet ja ruokaa riittävästi, oli erikseen lasten herkkuja eli pizzaa, mini-burgereita, ranskalaisia, hot-dogeja ym., sekä paljon salaatteja, lihaa ym., jälkiruokapöytä oli todella runsas, harmi ettei jaksanut kaikkea maistaa... Varpu ja Vuokko herkuttelivat myös mm. ranskalaisia, kasviksia ja hedelmiä. Buffetin yhteydessä oli myös Talent show ja saimmekin kuulla mm. pianon, viulun, saksofonin ja huilun soittoa, laulua sekä näimme muutaman eri tanssiesityksen, ihan kaikkia en nähnyt, kun piti välillä vaihdella vaippaa.

Maanantaina kävimme juttelemassa Säteen opettajan kanssa. Näillä näkymin Säde käy ensimmäisen luokan uudestaan. Säde ei ole oikein englantia oppinut vielä niin hyvin, että sillä pärjäisi pelkästään eli tokalla luokalla pitäisi jo oppia asioita englanniksi, ei enää opetella niin paljon itse kieltä. Matikka Säteellä sujuu ilmeisesti ihan hyvin ja on hän enkkuakin oppinut ja oppii koko ajan lisää, mutta haittaa ei tekisi, jos saisi kypsyä vielä vähän lisää ja oppia siinä samalla. Meistä Samin kanssa ajatus tuntui ihan hyvältä, olemme itsekin huomanneet, että ihan hirveästi ei Säde ole kieltä oppinut. Säteellä vaihtuisi joka tapauksessa syksyllä opettaja, kun Mr. Linford muuttaa Shanghaihin, omien sanojensa mukaan takaisin sivilisaation pariin :-) Säde itse otti asian ihan hyvin, mietti jo, että pitää sitten tutustua uuteen opettajaan ja uusin luokkakavereihin.

Meillä oli tarkoitus ettei oteta läppäriä mukaan lomalle, mutta tajusin juuri, että mihin laitetaan sitten kamerasta kuvat? Toisaalta tuohon kyllä mahtuu hyvällä tarkkuudella 699 kuvaa eli aika paljon saa viikon aikana räpsiä. Ehkä me koitetaan vierottautua nörttielämästä :-) Hui!

Lopetan katsauksen Zhejiangin maakunnasta tähän!