Meillä oli taas tänään ayi aamulla, mutta koska oli edelleen aika tukkoinen, niin en viitsinyt lähteä ulos hummailemaan. Sami lähti farkkuostoksille ja minä jäin kotiin potemaan. Ayi pääsi sitten hieman normaalia aiempaa kotimatkalle saaden toki kuitenkin normaalipalkan, on ihan kunnon lauantailisätkin nyt, kun palkka oli alunperin laskettu niin, että keskiviikkoisin auttoi päivällä 2h ja lauantaisin 6h, lisäksi oli vähän extraa. Nyt on vaan lauantaisin, mutta palkka on edelleen sama. Mutta mielettömän halvalla lähtee edelleen, Suomessa saisimme tuolla rahalla mll:n lastenvahdin ehkä max kahdeksi tunniksi.

Sami toi kotimatkalla läheisestä kiinalaisesta lounastakin ja herkuttelimme isolla satsilla ruokaa, paljon jäi vielä huomiseksikin. Kiva, kun Sami osaa tilata noista umpikiinalaisistakin ravintoloista, itse osaan tilata ehkä just riisiä. Monissa ravintoloissa on menut vain kiinaksi ja lisäksi ehkä kuvia, mutta usein kuvat on niin surkeita ettei niiden perusteella oikein osaa tilata mitään. Mutta Sami osaa, sen verran on työpäivinä lounailla kiinalaisissa käynyt.

Meidät oli kutsuttu tänään myös Roseen syntymäpäiville. Mietin aamulla, että jätän pirskeet taudin vuoksi väliin, kaikki on ensi viikolla reissuun lähdössä ja olisi tylsää tartuttaa muihin tautia. Meseilin juhlien emännän kanssa kuitenkin päivällä ja hän informoi, että kaikissa perheissä oli just ollut tai oli edelleen taudinpoikasta, joten olin tervetullut. Olikin oikein mukavaa! Kiitos emännälle ihanista herkuista! Kamera unohtui kotiin, mutta toivottavasti saamme pari kuvaa sankareista ja hienosta barbie-kakustakin! Välillä melkein unohdin, että olimme lasten kanssa liikenteessä. Kotona niin kovin villit tyttösemme leikkivät tuolla tyytyväisinä uusilla erilaisilla leluilla ja ihmettelivät lapsivilinää.

Huomenna pitäisi sen verran mennä ulos, että kävisi ostamassa Säteelle tiistaiksi jotain kiinavaatetta. Koulussa juhlitaan ensi viikolla Kiinalaista uutta vuotta, possun vuosi alkaa ja eri päiville on eri teemoja. Maanantaina kaikki luokat maalaavat oman "tiilin" ja niistä rakennetaan kiinanmuuri. Tiistaina on tuo vaatepäivä, joko jotain kiinahenkistä tai punaista ja keskiviikkona on tarkoitus puhua mahdollisimman paljon kiinaa. Säde ei kiinaa vielä koulussa opiskele ja hän harmittelikin, että ei osaa. No, osaa tervehtiä, hyvästellä, kysellä, että mitä kuuluu ja vastata siihen. Kiitoskin taitaa tulla, eiköhän niillä pärjää jo aika hyvin!

Suomen tämän viikkoisiin iltapäivälehtien lööppeihin pitää sen verran kommentoida, että Kurosen jutut ei mua pahemmin kiinnosta, eiköhän Matti vedä pisteet ja saa kunnon äänisaaliin vaaleissa! Mutta että menivät sitten valkkaamaan Mikon viisujuontajaksi!?!?!?! Sitä mä en kyllä ymmärrä! Heikki on sentään Heikki! Ja Heikki & Jaana on ollut niin hyvä parivaljakko, että kannattiko sitä nyt riskeerata, etenkin kun jomman kumman lehden jutun mukaan Mikon valinta oli enemmänkin kompromissi, kun eivät osanneet päättää Heikin ja sen Thomas Lundin (tms.) väliltä, ei ymmärrä. Heikki, jos luet tätä, niin mä tuen sua satasella <3 <3 <3

Ei mulla muuta :-)