Tänään on ollut totaalisen harmaa päivä, lämpöä päälle 10 astetta ja välillä vähän sataa tuhrutellut. Ollaankin oltu koko päivä pienten kanssa sisällä tai Säteen haimme bussilta iltapäivällä. Ehkä huomenna on vähän pirteämpi päivä ja viitsii taas vähän ulkoillakin.

Sami sai eilen hienon uuden pukunsa räätäliltä tai pikkuisen piti siitä kyllä maksaakin, tässä kuva miehestä ja puvusta, on se niin komia :-) (Siis se mies tietenkin...)

29202.jpg

Ei tuo pukukaan toki pahalta näytä :-)

Nyt ollaan oltu suht terveitä tämän viikon, Säteellä ja Varpulla vähän nokat valuu, mutta jospa menisi nopsasti ohi eikä iskisi mitkään isommat taudit tällä kertaa. Vuokon suu ja hammas tuntuu olevan aika ok, ei isommin sitä enää varo, tosin ei kyllä etuhampaillaan pahemmin mitään pureskele eli ehkä ne vähän vielä oudoilta tuntuu. Tulehdusta ei tullut ja ab-kuuri odottaa tuolla kaapissa mahdollista myöhempää tarvetta, ainakin tuonne Boracayn reissulle varmaan kuuri tai pari otetaan mukaan, kun siellä on lääkäripalveluita vähän heikommin tarjolla, muutenkin on ehkä kivempi antaa jotain tuttuja lääkkeitä, jos tarvetta tulee.

Ensimmäisten vieraiden tuloon on reilu 8 viikkoa ja vähitellen pitäisi alkaa siihen jotenkin valmistautumaan, laittamalla siis vierashuonetta kuntoon. Voi olla ettemme majoita vieraita tuohon pieneen alkuperiäisesti vierashuoneeksi nimettyyn huoneeseen, vaan teemme Varpun ja Vuokon huoneesta yhdistetyn vierashuone/lastenhuoneen. Vieraiden täällä ollessa saavat tytöt nukkua meidän makkarissa. Tyttöjen huoneessa on vasta pinnikset ja yksi 100cm leveä sänky eli jo tyttöjäkin varten sinne kaivataan jotain säilytystilaa tavaroille ja vaikka joku vaatekaappi, siellä ei kiinteästi ole mitään.

Ikkunoihin kaivataan myös pimennysverhoja, siis kaikkiin makkareihin. Säteen ja meidän ikkunoissa on vaan pitsiverho ja tuollaiset vaaleat melko paksut verhot, ne ei kuitenkaan juurikaan pimennä. Varpun ja Vuokon huoneessa on noiden verhojen lisäksi 70-luvulta peräisin olevat ihanat kukkaverhot sekä viininpunaiset pussilakanat ja verhoja ei siis saa auki. Verhokauppaan siis!

Tilasin 4. päivä Suomalaisesta kirjakaupasta tänne kirjoja ja olin yllättynyt, että ensimmäinen satsi tuli jo eilen, reilussa viikossa siis. Niitä odotetuimpia eli satu-cd:tä Säteelle ei vielä tullut, mutta jospa ne pian tulisi. Kiva kuitenkin, että tuolta toimittavat nopeasti tännekin asti, vaikka toki toimitusmaksu oli melkoisen iso, teinkin sitten kerralla aika ison tilauksen.

Mutta pitää päästää Säde Barbie-sivuille seikkailemaan, saa päivässä katsoa joko tunnin telkkaria (tai yhden elokuvan) tai sitten pelata tunnin tietokoneella, ei tosin ihan mitä vaan, yleensä itse esipelaan ennen kuin hänelle näytän.

Terkkuja tutuille :-)