Laitoin lähestyvän juhlan kunniaksi jouluisen pohjan (kiitokset kuuluu Tuuliviirille). Olen ollut hieman blogiväsy ja hyvin mahdollista on ettei blogi jatkossa päivity kovin usein, jos en sitten saa jotain outoa inspistä.

Sunnuntaina vietimme Säteen syntympäiviä kaksien juhlien voimin. Ensin meillä oli 15 lasta plus omat kaksi tuntia ja alkoi vaikuttaa siltä, että tämä neliömäärä on pieni tuolle porukalle. Säteen luokalta tuli melkein kaikki lapset, mikä oli todella mukavaa! Lahjaksi tuli paljon Pokemon-juttuja, pari kiinankielistä Aku Ankan taskukirjaa, sukkahousuja, posliinipäinen nukke, hiusjuttuja, helmikone, nalleja ym. mukavaa, tyytyväinen oli lahjoihinsa. Koristelimme pipareita (Ikeasta ostettuja, en tod. leiponut itse :-)), koristelimme joulukuusen valmiiksi, joulupukki piipahti, herkuttelimme ja katsoimme Joulupukki ja noitarumpu -elokuvaa, se löytyi englanniksikin. Osa viihtyi selvästi hyvin, joistain pojista en ole aivan varma.

En halua laittaa kuvia lapsista lupaa kysymättä, tässä kuitenkin Säde ja kaukaa Suomesta tullut pukki:

1108831.jpg

Lasten lähdettyä jatkoimme kakun syöntiä hieman korkeammalla keski-iällä, kylään tuli muutamia tuttuja suomalaisia sekä Samin kiinanopettaja miehensä kanssa. Ilkalle kiitokset tulemisesta, oli mukava tavata ja toivottavasti tapaamme vielä joskus uudestaan!

Maanantaina kävi vielä Anskun salongin täti avokkinsa kanssa syömässä loppua kakkua, täytyy kyllä tunnustaa, että kakkua meni myös roskikseen, kukaan lapsista ei halunnut kakkua...

Huomenna on tiedossa Säteen koulun talvikonsertti, Suomen itsenäisyyspäivänä, joten juhlistamme Suomea kansainvälisen musiikin parissa. Jätin juhlavaatteiden oston viime tippaan ja kaupunki on tyhjentynyt 130 senttisistä mustista housuista ja valkoisesta paidasta. Housut löysin viimeisestä kaupasta, mutta puseroa täytyy vielä lähteä ostamaan, yhden neuletakin löysin, se pitää hakea, jos ei muuta löydy ja kengät pitää myös vielä ostaa. Seuraavalla kerralla koitan olla ajoissa, nyt vaan viimeisen parin viikon aikana on ollut niin paljon muuta.

Joulun vietämme täällä, vaikka mielummin olisin Suomessa, lumella tai ilman! Mutta eiköhän se joulu synny täälläkin. Lapsille muutamia lahjoja, jouluateria jossain joulutunnelmallisessa hotellissa, glögiä ja pipareita, joulumusiikkia (soi jo 24/7), kynttilöitä ja jouluvaloja. Samilla on onneksi koko joulu lomaa, kun ei lokakuussa ehtinyt muiden lomaillessa sitä pitää. Lähdemme joulun jälkeen viikoksi lomalle eli hän taitaa olla töistä pois pari viikkoa, mikä on todella ihanaa! Eilen jo vannotin, että lomalla ei sitten tehdä töitä! Jos läppäri tulee kotiin, niin suljen sen lukkojen taakse! Onneksi Suomessakin ollaan ne joulun päivät lomalla, ei sieltä ainakaan kukaan soittele. Täkäläiset ei lomaa pitele, mutta jospa ne tajuaisi olla soittelematta.

Mutta nyt sinne kauppoihin. Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille!


Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy;
sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy.
Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa,
itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa.

Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta.
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.
Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä!

Joulumaasta kuvitellaan paljon kaikenlaista,
kuinka toiveet toteutuu ja on niin satumaista.
Voi, jos jostain saada voisin suuren puurokauhan,
sillä antaa tahtoisin mä maailmalle rauhan!

Joulumaa on muutakin kuin pelkkää toiveunta,
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.
Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
Joulumaa, jos jokaiselta löytyy sydämestä.

Joulumaasta uskoo moni onnen löytävänsä,
mutta sepä kätkeytyy ja narraa etsijänsä.
Onnea kun mikään mylly valmiiksi ei jauha -
itsestään on löydettävä ihmisen vain rauha.

Joulumaa on muutakin kuin pelkkää toiveunta,
Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.
Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
Joulumaa, jos jokaiselta löytyy sydämestä.