Päivä ei meillä eroa normaalista arkipäivästä mitenkään, ehkä sitä voisi illaksi ostaa jotain leivoksia/kakkua ja nauttia valkoisen kynttilän palaessa niistä. Huomenna täytynee katsoa netistä linnanjuhlien parhaimmat koltut, en taida jaksa yöllä valvoa niin myöhään.

Vaikka Suomeen ei vielä mikään kiire ole takaisin muuttaa, niin toki Suomi ja suomalaisuus on tärkeitä juttuja! Mielellään laittaa kotiin esille suomalaisia juttuja, lukee suomalaisia kirjoja suomalaisista ihmisistä ja kuuntelee suomalaista musiikkia. Nautin suunnattomasti niistä hetkistä, kun ollaan isolla porukalla suomalaisten kesken, hyvin on mielessä kesäkuiset grillijuhlat, missä laulettiin Finlandia-hymni, vieläkin menee kylmiä väreitä selässä pelkästä ajatuksesta... Täällä ehdottomasti haluaa mainostaa sitä, että on Suomesta, jonne syntyminen taitaa oikeasti olla aika lottovoitto! Täällä osaa arvostaa sitäkin, että Suomessa maksetaan isoja veroja, niistä kun kuitenkin jokainen hyötyy, vaikka sinne terveyskeskuslääkäriin ei aina pääsekään ja bensakin on kallista... Kuitenkin sitä terveydenhoitoa saa, vaikka ei rahaa olisikaan, kaikki lapset pääsee kouluun, saavat siellä joka päivä lämpimän ruoan ja hyvätasoisen opetuksen. Toki moni asia on huonosti ja niitä pitää parantaa, vaikka jossain muualla asiat olisi vielä huonommin!

Eli hyvää onnea Suomi!

Sitten muita juttuja. Sami jo kirjoittikin meidän huonekaluostoista, ihania punaisia huonekaluja tulee taas muutama lisää. Täytyy sitten miettiä, jos jatkoa tulee/ei tule, että vieläkö keväällä käy jotain ostamassa. Kauniitahan ne on, riski on vaan se, että meneekö ne ihan osiin, kun kuivaan Suomeen pääsevät, ovat kyllä täällä niin halpoja, että ei harmita niitä paljon, jos noin huonosti käy.

Ihan täysin ei olla vielä tervehdytty. Enterorokko on taakse jäänyttä, mutta Samilla jatkuu edelleen yskä, mulla kurkku vähän väliä kipeä ja nuhaa ja Säde heräsi aamulla kuumeisena. Säteelläkin on ollut pari päivää yskää, joten jos se vaan olisi ihan flunssaa ja menisi parissa päivässä ohi. Perjantaina Säteellä olisi koulussa elokuvan katselua pyjama päällä karkkia syöden, ei yllättäen haluaisi olla siitä pois :-) Lauantaina on koulun joulukonsertti, jonne kyllä menemme vaikka hieman puolikuntoisinakin, Säde on siellä yksi joulupukin apureista. Koitamme ottaa paljon kuvia ja toivoa, että edes joku onnistuu...

Tänään lähti kolme perhettä Hawaijille, miehet juoksevat siellä maratonin. Onnea matkaan ja rauhallista joulua teille!

Nyt lähden etsimään joulupukin apulaisella vaatetta konserttiin, sekä tekemään pieniä jouluhankintoja. Sunnuntaina vietämme Säteen syntymäpäiviä, sekä tarjoamme kakkua noin muutoinkin kaikille suomalaisille, ketkä pääsevät tulemaan. Mitään en aio itse leipoa, se on selvä juttu :-)