Viikonloppu oli säiden puolesta aika mukava, eilen tosin ilma viileni huomattavasti ja iltakävelyllä kaikki kaipasivat hanskoja ja pipoja. Tänään laitoinkin tytöille vähän enemmän taas vaatetta kouluun, illaksi lupaili joku säätiedotus pakkasasteitakin, mutta voi olla ettei ihan niin paljon lämpötila laske.

Perjantaina oli Säteen koululla assemblyssä, missä Säteen luokka esitti tekemänsä elokuvan. Säde ei ikävä kyllä ollut mukana, kun oli kuvaushetkellä sairaana, mutta sai toivottaa tervetulleeksi koulun uuden oppilaan. Assemblyssä on aina kaikki alaluokat paikalla, joku esiintyy ja joskus opettajat tiedottavat jostain tulevista asioista. Nappasin yhden kuvan Säteestä ja hänen selkeästi parhaasta kaverista koulussa:

428731.jpg

Jäin vielä iltapäiväksi kouluun, olin lupautunut auttamaan toukokuussa esitettävässä Annie-musikaalissa. Hirmuisesti tarvitaan pukuja ja lisäksi touhua riittää lavasteiden ja rekvisiitan kanssa. Keskiviikkona menen taas koululle asian tiimoilta, lisäksi autan toisessa projektissa, missä Säteenkin luokka on mukana, Annie on hieman isommille koululaisille.

Lauantaina tuli taas ayi ja lähdimme Samin kanssa hetkeksi kahdestaan liikenteeseen. Kävimme ensin aamiaisella ihanassa Jamaica coffee shop:ssa, jonka jälkeen kävelimme West Laken rannalla. Päätimme käväistä rannalla olevassa temppelin tapaisessa, jonka olimme kyllä monta kertaa nähneet, mutta koskaan emme olleet sisälle menneet.

Kyseessä oli Keisari Qian:in temppeli, joka oli rakennettu viiden keisarin kunniaksi, kaikkien sukunimi on Qian. Tässä yksi heistä:

428735.jpg

Tässä minun keisarini ja pihalla ollut "systeemi":

428733.jpg

Tässä portti, en tällä erää tarkemmin tiedä, että mikä se on, mutta näkymä on kaunis:

428732.jpg

Sitä minä ja Nanshan lu:

428737.jpg

Lauantaina käväsin myös Metrossa täydentämässä kaappeja. Illalla kävimme toisen perheen kanssa Xihu Tiandilla eräässä aika tyyriissä, mutta ei nyt niin kovin ihmeellisessä italialaisessa ravintolassa. Jälkkäriksi vielä jätskit hieman heikolla palvelulla läheisestä jätskipaikasta.

Sunnuntaina puuhastelin kovasti Säteen huoneessa, mikä lie energiapiikki iskenyt... Vaihdettiin järjestystä siellä ja samalla vähän siivoilin ylimääräisiä romuja pois. Tässä pari kuvaa huoneesta:

428738.jpg

428739.jpg

Illalla kävimme Wushan Squarella Lantern festivaleja katsomassa. Tungos oli valtaisa ja tyydyimme kävelemään alueen läpi niin nopeasti, kun se tuossa tungoksessa oli mahdollista. Raketteja paukkui joka puolella, mutta mietoa oli verrattuna kiinalaisen uuden vuoden vaihtumiseen. Sami oli sitä mieltä, että raketit oli paikoitellen huomattavasti isompia, määrällisesti niitä oli kuitenkin vähemmän. Ikkunamme oli saanut hieman iskua, joku siihen oli osunut, ei onneksi kuitenkaan mikään ole mennyt rikki! Tässä pari kuvaa festareilta, hyvin mukana myös Olympiamaskotit:

428740.jpg

428741.jpg

Tänään meni kaikki tytsyt kouluun, toivon mukaan eivät tule yskän kanssa kotiin. Säde yskii edelleen jonkin verran, mutta vähän on helpottanut. Perjantaina Shanghaihin lääkäriin ja samalla reissulla käydään Samin kanssa äänestämässä. Mulla on jo oma ehdokaskin hyvin selvillä, suunnilleen mun ikäinen nainen, lapsia, vihreät arvot, musiikki tärkeässä osassa ja tykkää vielä Bonosta :-)

Nyt lähden kokeilemaan onneani salille, parilla edellisellä kerralla (marraskuussa ja tammikuussa...) on tullut kuumetta treenin jälkeen, nyt olen muuten ihan terve, joten toivon ettei nyt tulisi. Mukavaa maaliskuuta vaan!