Anna lahjaksi vesiputki!

World Visionin kautta voi ostaa Keniaan vesiputkea hintaan 18e/metri.

1 metri vesiputkea puhtaan vedensaannin varmistamiseksi Kenian kummilapsihankkeessa Meibekissä.

Yhdessä asukkaiden kanssa rakennetaan läheisestä padosta alkavaa vesiputkiverkostoa, jonka avulla vesipisteitä saadaan alueen jokaiseen kylään. Näin vedenhakuun käytettävä matka ja aika lyhenevät huomattavasti. Osa vesiputkista kulkee maan päällä, jolloin ne ovat teräksisiä ja hinnaltaan kalliimpia. Maan alle kaivettavien putkien materiaali on pvc-muovi. Yhteensä vesiputkia tarvitaan useita kilometrejä.

Vesipula World Visionin hankealueella Keniassa on suuri. Enemmistö asukkaista kävelee lähes 10 kilometriä päivittäin saadakseen juomavettä. Asukkaat ovat jo pitkään ponnistelleet puhtaan veden saamiseksi. Vasta veden myötä jo valmiina oleva koulu, asuntola ja terveysasema voivat toimia.

Tällä hetkellä noin miljardi ihmistä elää ilman puhdasta juomavettä. Niukka vedensaanti on suoraan kytköksissä köyhien maiden synkkään lapsikuolleisuuteen ja heikkoon taloudelliseen tilaan. Noin kaksi miljoonaa lasta kuolee joka vuosi ripuliin, joka olisi estettävissä puhtaalla juomavedellä ja asianmukaisilla
käymälöillä.

Käykäähän ostamassa  vesiputkia! Jos ei ole itsellä 18 euroa ylimääräistä, niin tehkää vaikka kavereiden kanssa kolehti!