Meidän uuden kotitalon nimi. Muutto oli maanantaina ja nyt on suurin osa tavaroista löytänyt paikkansa. On vielä matkalaukuissa vaatteita, jätesäkeissä lakanoita ja pyyhkeitä, yksi laatikko astioita ihmettelee sijoituspaikkaansa ja tämän työhuoneen sänky on täynnä tavaraa. Onneksi ihan kaikki kaapit ja laatikot eivät ole vielä täynnä eli ehkä lopuillekin paikka löytyy, kun vaan jaksetaan säätää.

Säteellä oli eilen ensimmäinen koulupäivä. Säde jatkaa siis edelleen ykkösellä, mutta nyt luokka on täynnä jo aiemmin koulussa olleita, joista ainakin osa puhuu englantia tosi sujuvasti, ehkä jopa äidinkielenään. Tyttöjä luokassa on neljä, Säteen vanha luokkakaveri Caroline onkin toisessa luokassa, mutta ei se tunnu Sädettä niin haittaavan, uusia kavereita oli jo eilen löytynyt. Jotain tyttöä oli pyytänyt jo synttäreilleenkin :-) Opettaja on Mrs Waters, joka vaikutti oikein mukavalta, ollut tässä koulussa aikaisemminkin, mutta oli vuoden poissa. Tapasimme tiistaina avoimien ovien päivässä myös uuden liikunnan opettajan, hänen tapaaminen oli mukava juttu, sillä Säteellähän oli viime vuonna hieman motivaatio-ongelmia liikunnassa ja pääsimme siitä nyt heti juttelemaan.

Tässä koululainen ekan koulupäivän jälkeen:

155500.jpg

Meillä on nyt uusi ayi ollut tämän viikon. "Yytsin" on meillä 9 tuntia päivässä,  8-17, siivoaa, tiskaa, silittää ja hoitaa Varpua ja Vuokkoa. Äitinsä on häntä tällä viikolla muutaman tunnin päivässä täällä neuvonut ja itse olen opastanut mm. moppauksen saloihin. Eilen ihmettelimme myös pyykinpesukonetta, hän sai sen päälle, itse en tajunnut siitä mitään... Ehkä hän siis jatkossa pesee meillä myös kaiken pyykin. Olen miettinyt, että suunnittelisin hänelle jonkinlaisen viikko-ohjelman, kun saadaan nyt tämä muutto täysin valmiiksi.

Minut on haastettu kirja- ja levy-meemiin. Vastailen niihin myöhemmin!