Kello on jo kamalasti, mutta jos muutaman rivin kirjoittaisin ennen siirtymistä yläkertaan. Tavaksi on tullut lukea kirjaakin hetken sängyssä ennen unia nyt, kun ei ole enää vauvat samassa huoneessa meidän kanssa. Sängyt on muuten ihan megakovia, pitää käydä petauspatja ostamassa, jos se vähän pehmentäisi. Kaikilla on kai ihan vastaavanlaiset sängyt eli kiinalaiset tykkäävät kovista sängyistä. TB sanoi, että tuollainen patja ei ole kuuma, ilma pääsee hyvin kiertämään eli päällisen sisällä ei ilmeisesti mitään pehmeätä ole, ontto hyvin tuulettuva runko vain. Ikävä siinä on vaan nukkua, tosin nyt selkä alkaa jo vähän tottumaan.

Tänään illalla oli tosiaan ekat tunnit kiinaa. Meitä oli nyt kolme rouvaa opiskelemassa ja ensi viikolla tulee vielä yksi lisää. Kamalan paljon käytiin asioita läpi, ensinnäkin, miten konsonantit ja vokaalit lausutaan ja tietyt vokaaliparit. Sitten ne toonit eli pysyykö tasaisena, laskeeko, laskeeko ja nouseeko vai nouseeko sävel sanaa lausuttaessa. Koen, että laulamisesta on tuossa apua, kun ajattelee sanat nuotteina. Sitten opeteltiin jotain perussanoja ja lauseita ja lopuksi harjoiteltiin opittuja ihan ilman kirjaakin. Tuntui kyllä kovin vaikealta, mutta täytyy vaan alkaa treenaamaan joka päivä, Samihan aloitti opinnot jo eilen. Huomenna periaatteessa osaan kysyä Aiymme nimeä ja miten hän voi 8-)

Ayi touhusi tänään kivasti Varpun ja Vuokon kanssa ja lisäksi siivosi, tiskasi ja silitti. Ensi viikolla uskallan varmaan jättää jo tytöt hänen hoiviinsa siksi aikaa, kun haen Säteen koulubussilta tuosta kadun päästä. Kovasti tytöt jo hänestä tykkää, viihtyvät hyvin sylissä ja leikkivät hänen avaimillaan, ayilla on kiva nippu avaimia aina vyölenksussa roikkumassa 8-) Sitä ayi ei selkeästi vielä oikein tajua, että rappusissa on alhaalla oltava este ettei tytöt pääse rappusiin kiipeämään, syöttötuoleissa pitää pitää valjaita, ulko-ovea ei voi jättää auki siksi aikaa, kun vie roskat kadun päähän jne., mutta vähitellen nekin varmaan tajuaa.

Vaikuttaisi siltä, että Varpu on maitoallergikko, kun siirryttiin täällä taas maitotuotteisiin, niin ihottuma palasi poskeen, nyt vaan entistä ärhäkämmän näköisenä. Lisäksi tytöllä on pakki ihan sekaisin koko ajan, parina aamuna on vaippa vuotanut ja petivaatteet sen mukaiset. Onneksi nyt ollaan jo kotioloissa, niin voi itse laittaa ruokaa, ei tarvitse noita vauvanruokia niin antaa, kun ei niiden sisältöä oikein tiedä. Ostin myös jo Suomesta kalkkia, mitä voi antaa myös vauvoille ja niin ainakin nyt aluksi saadaan kalkitkin annettua ihan normaalisti. Täytyy sitten tilata lisää Suomesta tänne tulevilta tai Suomeen lomalle lähteviltä.

Nyt pääseen irkkiinkin, Sami näytti tuon PuTTYn käytön ja irssin, huomenna sitten paremmalla ajalla höpisen, näin varoituksen sanana 8-)

Öitä sinne, kuvia tulee viikonloppuna, lupaan!