Ulos luvattiin täksi päiväksi kovin kuumaa, en ole vielä käynyt testaamassa. Säätiedotus lupaa asteiksi +37 ja kun huomioi kosteuden, niin todellinen lämpötila on jopa +46 astetta, joten tänään emme palele!

Huomenna on tiedossa Säteen koululla avoimet ovet klo 13-15, silloin käydään katsomassa, että missä on luokka ja kuka on uusi opettaja! Kyselin tiistaina, että kuka mahtaa ole opettajana ja toimistossa eivät sitä vielä silloin tienneet, toivottavasti huomenna kuitenkin. Maanantaina siis alkaa koulu. Haimme tiistaina kouluvaatteet ja samalla näimme paljon opettajia ja vähän joka toisen kanssa jotain juttelimme, Säde varmasti kaikkien. Säde tuntuu tulevan hyvin juttuun sellaistenkin opettajien kanssa, jotka eivät häntä opeta, on kuulunut koulun kalustoon jo niin kauan ja on sosiaalisesti avoin, höpöttelee vähän kaikkien kanssa ja toisin kun äitinsä, ottaa myös fyysistä kontaktia eli halailee helposti.

Eilen kävimme ostamassa uuden repun, Säde käytti viime vuoden olkalaukkua ja ei se oikein toiminut. Nyt, kun menee tuon matkan kävellen, niin on kiva, että laukkua on helppo käyttää. Hirveän isolta laukku näyttää ja varmaan liian iso onkin, kun ei koulukirjoja juurikään käytetä, mutta A4:sen kokoinen kansio pitää sinne mahtua, joten pienempää ei voitu sen takia ostaa. Ostettiin myös penaali ja sinne täytettä, vaikka ei ainakaan aiempina vuosina ole penaalia käyttänyt, kaikki tarvittava on saatu koululta.

Ihan mielellään Säde taas kouluun menee, vaikka viime vuonna ei aina niin ollut. Ehkä mieli muuttuu, kun alkaa tulla läksyjä ja pitkät päivät väsyttävät, onneksi tässä on aika pian jo ensimmäinen loma tulossa ja kohtahan se on jo joululoma :-)

Tässä taas kuvia kesälomalta. Olimme ekat päivät Hyvinkäällä, josta veimme Säteen Kesälukioseuran järjestämälle ulkosuomalaisten lasten kesäleirille Kyröskoskelle, me muut jatkoimme sieltä Ikaalisten kylpylään, jossa kävimme myös Titi-nallen talossa:

1839534.jpg

Varpu ei suostunut nallen kanssa kuvaan ollenkaan ja Vuokkokaan ei pystynyt normaalisti kuvassa olemaan :-)

1839536.jpg

Talossa on paljon erilaisia huoneita, tässä huoneessa oli välillä joku nalleista kertomassa satuja ja lapset saivat sillä aika istua erilaisissa keinuissa. Me testattiin välissä keinuhevosia.

1839538.jpg

Löysimme myös jääkarhuja.

1839539.jpg

Välillä pientä välipalaa.

1839541.jpg

Vuokko harjoitteli turvavyön laittamista.

1839542.jpg

1839544.jpg

Tytöt leikki myös nukketeatteria.

1839550.jpg

Tässä Varpukin uskaltautuu melko lähelle nalle, kun nalle ihmettelee kaninhäkkiä.

Pakko sanoa, että en ole mikään suuri Titi-nallen ystävä, siis noin musiikillisesti, saati hirveä Riitta-fani :-) Mutta talo on silti ihan kiva lasten kanssa käydä, etenkin kun lapset tykkäävät. Siellä on paljon erialaisia huoneita, missä touhuta monenlaista ja siellä on jotenkin lämmin ja mukava tunnelma, kotitekoisen oloista. Musiikillista antia voi siellä helposti vältellä, itse emme osallistuneet yhteenkään järjestettyyn tuokioon, lähinnä ruuhkan vuoksi, sillä aikaa oli hyvää tilaa katsella huoneita.

Nyt ei muuta, kun hauskaa päivänjatkoa kaikille!