Ekaksi uutiset, pesueemme jatkaa eloa Kiinassa vielä vuoden! Ja kyllä, saa onnitella :-)

Sen kunniaksi kävimme Samin kanssa lähikiinalaisessa lounaalla, vaikka todellisuudessa syynä oli kyllä se, että Samin piti saada Säteen koulumaksu, jotta saadaan sekin hoidettua. Viestittelin asiasta jo vararehtorinkin kanssa ja paikka kolmannella on ja koulu on onnellinen saadessaan pitää meidät :-) Saa nähdä, kuinka onnellisia ovat, kun riiviöt aloittaa siellä tammikuussa :-D

Söimme siis ja kävimme vielä kahvillakin, tällaiset lattet tänään:

1496845.jpg

Sami lähti takaisin töihin ja mä lähdin kävelemään Hefangin suuntaan. Ilma on todella ihana, aurinko paistaa, taivas on SININEN, ainakin melkein ja porukkaa liikenteessä sopivasti. Lähdin apteekkimuseon kulmilta takakujille ja sieltä löytyikin kivaa aitoa Kiinaa. Huomioi kävelevän rouvan punainen pyjama :-)

1496854.jpg

Löytyi rappuset ja lähdin kipuamaan ylöspäin. Ensin tuli joku temppeli vastaan, nimi ei jäänyt mieleen, mutta siitähän kiinankielen taitoiset tavaavat sen itse ja kyllä, se on aurinko, joka siinä säteilee!

1496860.jpg

Temppelillä ei näkynyt ketään, eikä se kovin ihmeellinen ollutkaan, joten jatkoin matkaa eteenpäin pientä tietä pitkin:

1496870.jpg

Ihanan vihreää ja rauhallista, melkein unohtaa olevansa suurkaupungin keskustan tuntumassa. Puita on niin paljon ettei lähialueen talot juurikaan näy:

1496882.jpg

Pääsin ylös ja lähdin samantien alas, tien varressa huomasin seuraavanlaisen systeemin:

1496902.jpg

Kurkkasin aukkoon:

1496900.jpg

Kyltti vieressä näytti seuraavanlaiselta:

1496893.jpg

Ja siinähän lukee, että:

Tämä lähde kaivettiin Song Dynastian aikana. Siinä on kahdeksan reikää (neljä pientä ja neljä isoa)  koristeena. Neljä isoa ovat keskellä, muodostaen neliön ja neljä pientä ovat isojen läntisellä ja itäisellä puolella. Suuret reiät ovat kahdeksankulmaisia ympyrän jäädessä keskelle ja ne ovat eri kokoisia. Pienet ovat viisikulmaisia. Lähteen pohja on tehty mustista tiilistä. Lähde on noin 10 metriä syvä eikä koskaan kuivu.

Semmoinen turismikohde tänään, tuonne vuorille aion jatkossa kivuta useamminkin, polkuja menee ristiin rastiin. Nyt oli vähän huono kenkävalinta, hellekelin vuoksi jätin sukat laittamatta ja alunperin olin menossa vain lounaalle, rakot tuli jo alkumatkasta ja kävely oli hieman kivuliasta. Nyt pitää hoitaa jalat kuntoon, sillä maanantaina on tiedossa Kiinanmuuri! Sinne sukat ja paremmat kengät! Emme taida muuria päästä päähän kulkea, kun on nuo pienet matkassa, muutenhan toki :-)

Aamulla ratsastamaan ja sen jälkeen Decathloniin ostamaan Säteelle kunnon ratsastuskamppeet, ovat täällä melko halpoja, samalla ostan kesävaatetta lapsille ja varmasti jotain itsellenikin, kengillekin olisi tarvetta kaikilla.

Mukavaa viikonloppua, toivottavasti säät suosii muuallakin!