Sami blogasi tänään otsikon aiheesta eli mitä hän odottaa Suomen lomalta. Mulla on varmaan osittain samanlaisia odotuksia ja osittain tietysti erilaisia. Ehkä ihan eka, mitä odotan, on se kun pääsee autoon ja voi laittaa radion päälle! Kuulee radiojuontajien höpötystä suomeksi ja musiikkia, ainakin osittain suomeksi. Se on hienoo!

Toki odotan kamalasti sitä, että näen lähisukulaiset, niin äidin, siskon, siskon miehen että Samin vanhemmat ja velipojat perheineen. Sitten kaikkia kavereita, onneksi on tiedossa parit treffit, missä tapaan kerralla useamman kaveruksen, sekä tiedossa myös kahvittelua ja shoppailuja privaatimmin. Sitten reissaaminen, Sami mietti, että jaksaako vanha vielä, tää kyllä jaksaa! Mut mä oonkin nuorempi, onneksi myös innokkaampi ajaja, onkin kivaa ajaa autoa pitkästä aikaa, toivottavasti en ole vaan imenyt vaikutteita kiinan ajotyylistä... Niin, on kiva päästä Käpälämäkeen ja Mikkeliin mökille hyvässä seurassa, Samin äidin luokse Kiuruvedelle ja Samin isän luokse Pyhämaalle. Ajomatkaa tulee noiden välille jonkin verran, mutta moikataan Ti-Ti Nallea siinä välillä, ihan mukava juttu sekin. Vielä loppulomasta viikko Lopella mökillä, mikä kyllä käytännössä on enemmän talo kaikin mukavuuksin, mutta en valita ;-)

Sitten muita juttuja, no salmiakkia, ruisleipää, Missä X:siä, maustettuja kivennäisvesiä, Aura-juustoa, Sarin tekemää punaherukkapiirakkaa (sä lupaasiiit!), äidin herkkuruokia, Appiukon valmistamaa lohta, kaikenlaista namia on tiedossa! Jotenkin en osaa kauheasti edes kaivata mitään erityisiä ruokia, jotenkin on ihan unohtanut, mitä kaikkea kaupassa on. Ja kun ei Suomessa juurikaan lihaa ostettu, niin ei osaa sellaisiakaan niin kaivata.

Tavallaan odotan shoppailuakin, mutta toisaalta taas en. Haluan kyllä ostaa tänne mukaan tuotavaksi jotain Marimekkoa, Aarikkaa, semmoisia, mistä tulee Suomi mieleen ja mitä ehkä voisi täällä antaa jollekin lahjaksikin. Kovasti houkuttelee ostaa Arabian Teema-astiastoa, jotain ruskeaa ainakin, eiköhän ne jotenkin ehjinä tänne saa. Musiikkia, kirjoja ja elokuvia, suomalaisia, niitä pitää hankkia. Ti-Ti Nallea ostamme varmasti, Muumeja, jotain musiikkia Säteelle ja paljon äidille. Kirjoja ei viitsi kamalasti kantaa, mutta jotain kuitenkin. Ja lehtiä tietenkin.

Odotan sitä, että pääsen ajamaan autoa, olen vapaa, mitä nyt kolme kitisijää istuu takapenkeillä :-) Sitä, että saan ajaa Suomen ihanassa vihreässä luonnossa, maaseudulla, pysähtyä huoltoasemalle kahville ja korvapuustille. Käydä vaikka välillä jossain uimassa.

Aika realistisia toiveita, helppo toteuttaa. Yksi matkalaukku on täynnä tuliaisia, joten ainakin sen verran voi shopata Suomestakin sitä ruisleipää, salmiakkia ja suomalaista designia. Itselle myös jotain vaatetta, kun ei täkäläisistä kaupoista oikein irtoa, onneksi on vielä aleja, niin ei kaikki rahat mene heti :-)

Mukavaa heinäkuuta kaikille, taitaakin olla aika monella kesäloma edessä!