Viikot menee täällä jotenkin kamalan nopsaan. Just oli viikonloppu ja huomenna taas perjantai. Mitään ihmeellistä ei olla tällä viikolla tehty, Sami kävi tänään pitkästä aikaa pelaamassa. Säteen läksyt on hoituneet tällä viikolla tosi nopsasti, annoinkin tänään kiitosta, että on niin reippaasti tehnyt. Jännä, kun melkein ekoja juttuja matikassa näillä ekaluokkalaisilla oli tukkimiehen kirjanpito eli tally marks, ei Suomessa kai ihan vielä tässä vaiheessa. Kirjaimet on kohta käyty läpi, ne opetellaan Letterland-hahmojen avulla tyyliin Annie Apple ja Harry the hatman.

Huomenna piti koulussa olla vanhempainyhdistyksen järjestämä Halloween-juhla, mutta se siirrettiin maanantaiksi huomiseksi luvatun vesisateen vuoksi, juhlan piti olla osittain ulkona. Vanhempien yhdistys eli kasa äitejä ja heidän värväämät äidit järjestävät juhliin erilaisia leikkejä, joista saa palkinnoksi karkkeja ja muuta pientä kivaa. Suomalaisten äitien tehtäväksi tuli järjestää leikkejä pienimmille eli päiväkoti-ikäisille kai lähinnä, isommatkin saavat kyllä niihin osallistua. Mun osallistuminen jäi vähän auki, kun ei oltu varmoja päivästä ja en Varpun ja Vuokon kanssa päiväuniaikaan oikein nää järkeväksi lähteä juhlimaan. Nyt kun juhlat on maanantaina, niin ayi on meillä sopivasti iltapäivällä, ehkä menen avustamaan muita juhlien ajaksi.

Varpusta ja Vuokosta on tullut vikkeliä ja on hauska huomata, että jotain järjen hiventäkin pääkopasta löytyy. Uskovat siis useimmiten, kun vaikka kieltää menemästä tielle tai pyytää antamaan suussa olevan kiven äidille. Vauhtia on kamalasti, Varpu oikeastaan sisällä jo juoksee ja ulkonakin mennään kovaa eteenpäin, vaikka kengät ja epätasainen maasto vähän hidastaakin. Mietin ennen tänne muuttoa, että varmaan ei leikkipaikalla paljon voida olla, kun se on ihan autotien vieressä ja epäilin noiden juoksevan koko ajan eri suuntiin ja tielle. Vielä ei kuitenkaan ole mitään ongelmia tuon suhteen ollut, suurimman osan ajasta kököttävät mun vieressä tai sylissä ja katselevat muiden lasten touhuja. Jos muita ei ole, niin sitten usein tassuttelevat leikkipaikalla ympäriinsä ja keräilevät puiden lehtiä ja kiviä. Tielle eivät ole vielä menneet, mutta sekin päivä varmasti vielä tulee.

Joululomaa ollaan kovasti suunniteltu ja olemme todennäköisesti lähdössä viikoksi Vietnamiin Ho Chi Minh cityyn eli Saigoniin. Aluksi mietimme rantalomaa, mutta en jaksa etsiä sopivia hotelleja, kun meillä pitäisi olla kaksi huonetta väliovella tai huoneisto ja netissä harvoin on tuollaisia tietoja hotellien sivuilla. Nyt menemme ilmeisesti Saigoniin saman firman huoneistoihin, kun missä majoituimme Seoulissa ja parin viikon kuluttua Shanghaissa. Meistä on tainnut tulla kanta-asiakkaita!

Kyllä täällä matkailtua tulee, mutta jotenkin lomat, pienetkin sellaiset, on jonkinlainen henkireikä. Jaksaa tätä tylsää arkista puurtamista, kun tietää, että pääsee pariksi päiväksi uuteen ympäristöön. Suomessa asuessahan me ei matkustettu juuri koskaan, ei ollut varaa, joten otetaan nyt kaikki irti siitä, että on varaa ja "kaikki" on lähellä!

Mukavaa viikonloppua kaikille!