Tuijalle ensin kommenttia. Luin antamaasi linkkiä ja kyllä se osittain kuulosti ihan tutulta. Ei me nyt mitään kovin räikeää olla täällä nähty, ei siis mitään syljeskelemistä kaupan lattialle, nenän kaivamista, aikuisten pissaamista kaduille tms., pienet lapset kyllä kulkevat pöksyittä tai halkiohousuissa ja heitä käytetään viemärikaivojen päällä tarpeillaan. Yksi mikä hieman oudoksuttaa ja ehkä inhotuttaakin on se, että pienistä kaupoista heitetään roskat vaan vadista kadulle, toki se sitten työllistää, kun joku käy ne myöhemmin siivoamassa... Muutenkin tuolla menee pyörillä kärryt perässään paljon miehiä, jotka keräävät roskia, se on siis ihan jonkun työtä. Mä en ole vielä missään kovin epäsiisteissä vessoissa käynyt, McDonaldsin vessa on varmaan toistaiseksi ollut siivottomin,  mutta ei se sen likaisempi ollut kun jotkut yleiset vessat Suomessakaan. En ole itse vielä joutunut käymään perinteisissä reikä lattiassa vessoissa, mutta Säde oli käynyt sellaisessa tuossa Kiinamarketissa. Hyvin oli sujunut, viime kerrasta oppineena ei ollut nyt istunut lattialle, vaan ollut kyykyssä 8-)

Palaan asiaan myöhemmin, jos joku pistää silmään. Se kyllä vähän ahistaa välillä, kun vaikka kaupoissa ihmiset tungeksivat vauvojen luokse ja hiplaavat heidään käsiään, varpaitaan, poskia ym., ja en todellakaan usko, että heillä olisi kovin puhtaat kädet. Eilen tuossa marketissa huomasin sattumalta, että Vuokolla on kädessään puoliksi syöty keksi, joku muu oli siis syönyt siitä jo osan, Vuokko sitä vasta ihmetteli. Äiti sitten ikävänä ihmisenä vei uuden herkun pois.

Eilen iltapäivällä kävi sitten kaksi lääkäriä kotikäynnillä. Toinen, ilmeisesti Kanadalainen mies, ei tosin kai ole lääkäri, hän on enemmän kiinalaisesta lääketieteestä kiinnostunut, näin ole ymmärtänyt. Toinen lääkäri olikin sitten vauvojen aiemminkin tutkinut nuori naislääkäri. Korvat olivat ok ja rohinaa oli enää tuossa nielussa eli siis keuhkot kuulostivat hyviltä. Myöskään kurkussa ei ollut enää peitteitä. Saimme vielä kolmeksi päiväksi antibiootit, eikä tarvitse näillä näkyminen mennä enää uudestaan lääkäriasemalle. Kuulokoetta lääkäri meille suositteli, mutta en kyllä itse oikein tajua, miksi sellaiseen pitäisi mennä. Ei nyt Suomessa ainakaan ole tapana yhden tulehduksen jälkeen käydä kuuloa mittaamassa. Taidamme siis jättää väliin, ihan turhaa juoksemista.

Ai niin, muistin tänään, että voin kuunnella netin kautta Ylen radiosoitinta eli nettiradiota, mihin on koottu ohjelmia eri kanavilta. En nyt mitään kamalan mielenkiintoista kuunneltavaa löytänyt, mutta olen tässä kuunnellut Aamun peiliä ja uutisia. Ihan kiva, kun voi kuitenkin vähän kuunnella suomeksi radiota ja toki uutiset aina kiinnostaa. Tuolta tulee myös keskuskeluohjelmia, mutta musiikkia ilmeisesti ei, johtuen varmaan Teoston maksuista. Onneksi koneelta ja ihan cd-levyinä löytyy aika mukavasti suomenkielistä musiikkia, satsasimme siihen ennen lähtöä. Ja nykyäänhän voi net-anttilan kautta ostaa ja ladata ihan kokonaisia levyjä, mitä siellä on myynnissä, pitää jossain vaiheessa testata.

Varpu ja Vuokko on tällä hetkellä päikkäreillä. Syötin jotain kana-kasvismössöä ennen unia. Paikallisesta kaupasta ostettua eli aikas sileätä tavaraa, mutta onneksi nuo alkaa tottumaan ja ihan hyvin maistui. Säde tuossa söi välipalaksi appelsiinin ja myöhemmin syö eilen jäänyttä spaghettia, mikä tilattiin huonepalvelusta. Huonepalvelu on tullut aika tutuksi, kun ei kipeiden vauvojen kanssa viitsinyt ravintoloihin lähteä ja muutenkin on helpompaa syödä omassa huoneessa. Ollaan kyllä välillä käyty muuallakin syömässä ja Sami on tuonut työmatkallaan ruokaa. Kovin vähän vaan olla vielä syöty kiinalaista ruokaa, kun ei tässä lähellä ole juurikaan ravintoloita, missä olisi englannin kielinen lista. Toivottavasti meidän tuleva ayi on hyvä laittamaan ruokaa 8-)

Muutosta ei ole vielä mitään uutta. Tänään muutti kaksi perhettä, meitä on siis kaksi vielä täällä hotellissa. Menemmekin tyttöjen kanssa torstaina synttäreille tuonne pari kerrosta ylemmäksi 8-)