Varpu oli heittänyt maanantaina Säteen vanhan patterittoman tamagotchin vessanpönttöön, sen kertoi minulle ayimme,  mutta en tajunnut, että oli vetänytkin vessan... Sami sitten huomasi tiistaina illalla, että vessa ei vedä, ayimme kertoi sen minulle eilen ja lisäsi, että korjaaja tulee tänään. No korjaaja tuli, rassasi ja rassasi. Jonkin ajan kuluttua haistelin ilmaa ja mietin, että ei yleensä tupakka meillä haise. No siellähän se oli remonttireiska laittanut tupakaksi... Tuli kyllä kaikki mahdolliset kirosanat suomeksi multa, laitoin ylidramaattisesti ikkunoita auki ja vessan tuulentinta päälle... Sitä ei vaan aina tajua, että noi ei tajua!!! Tuolla se edelleen rassaa ja mä käyn säännöllisesti haistelemassa...

Joo, että semmosta. Eilen olin Säteen koululla koko päivän. Parin suomalaisrouvan kanssa suunnittelimme erään luokan tytöille kellohameet ja ompelimme ne tai toiset ompelivat, mä laittelin nuppineuloja ja kumppareita. Sitten sain levittää liimaa kartonkitähdille ja hieroa niiden pintaan hilettä, se oli erittäin terapeuttista :-) Sotku oli kyllä sen mukainen, että kotona sitä ei kokeilla... Päivä meni nopsaan, Annie-musikaalin eteen en ehtinyt tehdä mitään, mutta ehkä ensi viikolla.

Tänään on naistenpäivä, minkä Sami on yleensä muistanut. Muistitko tänään? :-)

Huomenna lähdetään klo 9 junalla Shanghaihin, Sami menee pienten kanssa hotelliin päikkäreille ja me Säteen kanssa käydään lääkärissä. Iltapäivällä sitten jotain hyvää ruokaa (kuitenkin mennään mäkkäriin...) ja kirjakauppaa ym. kevyttä shoppailua. Lauantaina käydään aamusta äänestämässä ja jos ehditään ennen junaa, niin käväistään kopiomarkkinoilla. Sitten Hangzhoun päässä käydäänkin vain pikana vaihtamassa vaatteet ja lähdetään Hyatt-hotelliin koulun vanhempainyhdistyksen järjestämään Talent Show:hun. Varmasti ihan mukava ilta edessä! Viikonloppuayimme tuleekin meille poikkeuksellisesti sunnuntaina ja käydään Samin kanssa jossain.

Jospalla oli blogissaan meemi ja voisin vastata siihen aikani kuluksi, vaikka se onkin hirmuisen pitkä:

1. Mitä on yöpöydälläsi?
Iso kasa kirjoja ja lehtiä. Löytyy ainakin se iso valokuva kirja U2:sta, Bonon "elämänkerta", Laila Hirvisaaren juuri lukemani kirja, Umaya Abu Hannahin (ihan varmasti väärin kirjoitettu, mutta sinne päin...) kirja, josta en pääse oikein kunnolla alkuun, uusin Kotivinkki ja Kodin Kuvalehti, vesipullo ja nenäliinoja. Nuo nyt ainakin.

2. CD-levy, jota häpeät tunnustaa omistavasi?
Ei kai mulla semmosia ole?

3. Käytkö öisin jääkaapilla?
Ei ole tapana, nukun yleensä kuin tukki.

4. Elokuva, jonka aikana itkit?
Itkin, kun olin elokuvissa katsomassa Schindlerin listaa, mutta silloinkin vasta elokuvan jälkeen. Eipä ole tuollaista käynyt toiste, silmät saattaa kostua, mutta tuolloin paruin kyllä jonkin aikaa...

5. Mitä pelkäät?
En yleensä murehdi asioita etukäteen ja siten en hirveästi mitään pelkääkään, toki täällä kaukana asuessa välillä pelkää, että kuulee Suomesta jotain ikäviä uutisia, mutta tämä ei ole mitenkään jokapäiväistä.

6. Mikä eleesi paljastaa epävarmuutesi?
Hmm, en tiedä.

7. Tunnetko ketään julkkista?
En kai?

8. Kuvaile sänkyäsi.
Olisiko tuo 200cm leveä, kovahko ja kamalan hirveän näköinen. Valkoinen pääty, missä se päätyosa on vihreätä nahkaa, lisäksi löytyy kullanväriset pampulat :-) Samaa linjaa myös reunalaudat ja jalkopää ilman nahkaa onneksi...

9. Oletko spontaani vai suunnitelmallinen?
Kyllä mä varmaan enemmän suunnitelmallinen olen.

10. Kuka esittäisi sinua elokuvassa elämästäsi?
No tää on kyllä aika paha... Olisko ehdotuksia?

11. Oletko koskaan pelannut räsypokkaa?
Olen mä tainnut.

12. Mitä kannat aina mukanasi?
Kännykkä kulkee yleensä kotonakin mukana, yleensä myös vihkisormus (joka ei kyllä ole se "aito") ja kaulassa Jadesoturi-riipus.

13. Mitä kaipaat lapsuudessasi eniten?
Kaikkia mahdollisia kahvihetkiä. Aamukahvit taisin yleensä nukkua ohi, mutta päiväkahvit ja iltakahvit, mökillä kahvit ulkona. Kahvi oli isossa osassa mun lapsuuden arkea ja välillä yksin ollessakin saan niistä hetkistä kiinni kahvia juodessa :-) Kahvi = hyvä fiilis

14. Oletko tyytyväinen nimeesi?
Olen.

15. Mitä kappaletta kuuntelit viimeksi?
Illalla kuuntelin ennen nukkumaan menoa Kristian Meurmanin Lapin kesän ja Sami pyöritteli silmiään :-)

16. Oletko ollut mukana koulunäytelmässä?
Olen ollut.

17. Pidätkö itsestäsi?
Suurimmaksi osaksi joo, en tykkää ihan kaikista uusista puolista, mitä Kiinassa asuminen on minusta tuonut esiin, mutta kyllä yleensä iltaisin nukkumaan mennessä olen tyytyväinen siihen, minkälainen olen. Mutta ainahan sitä parantamisen varaa on.

18. Oletko tehnyt mitään laitonta?
Olen.

19. Pidätkö itseäsi söpönä?
Samin mielestä olen useinkin, ehkä niitäkin hetkiä on.

20. Epämiellyttävin kotiaskare?
Imurointi, vihaan imurin ääntä...

21. Syötkö roskaruokaa?
Ikävä kyllä jonkin verran tulee syötyä pizzaa ja hamppareita, vaikka pahasti ne tökkii, onneksi viime aikoina vähemmän.

22. Viilaatko kynsiäsi?
No enpä juuri.

23. Miten pidät huolta ulkonäöstäsi?
Koitan pitää hiusmallin siistinä ja vaha/geeli kuuluu jokapäiväiseen hiustenlaittoon, meikkaan melkein aina ulos lähtiessä kevyesti eli siis lähinnä ripsaria, muutaman kerran viikossa laitan himpun enemmän. Käyn suihkussa ja koitan tuoksua raikkaalle. Koitan harrastaa säännöllisesti liikuntaa etten ihan kumaraan menisi.

24. Oletko koskaan laulanut karaokea?
Kyllä vain, muutamaan otteeseen risteilyllä, tosin kummallakin kerralla hieman isommalla porukalla. Eppujen Murheellisten laulujen maa ei tuntunut uppoavan ruotsalaisyleisöön :-) (Tuirelle ja Päiveille terkkuja!)

25. Mitä sanaa toistat paljon?
Kertokaa joku muu, en mä tiedä?!

26. Seuraatko tosi-tv-ohjelmia?
Amerikan Idolsia, kun muistan. En mitään muuta tällä erää, mutta tykkään kyllä Tyra Banksin Huippumalli haussa ohjelmasta sekä Project Runaway:stä.

27. Oletko koskaan halunnut malliksi?
En.

28. Seuraatko naapureidesi elämää?
No en, paitsi sen verran, että jahtaan savunhajua rappukäytävässä ajoittain...

29. Oletko koskaan syönyt rautatabletteja?
Raskausaikana heti alusta asti aina, mulla on aina ollut huonohko hemoglobiini. Olisi ehkä nytkin hyvä syödä, kun oon aina ihan väsy.

30. Jos voittaisit 1000e, mitä tekisit sillä?
No jos se olisi pakko johonkin tuhlata, niin ehkä hankkisin uuden läppärin tai sitten laittaisin johonkin reissuun.

31. Mitä olet viimeksi maksanut käteisellä? Paljonko se maksoi?
Ostin eilen Säteelle koulusta lisää kouluvaatteita sekä maksoin lauantain illallisliput.

32. Odotatko jo kesää?
Joo, en ihan sitä kuuminta, mutta semmoista mukavan lämpöistä, kuumahkoa, kuivaa kesää.

33. Lasketko laudalla, bleidellä vai suksilla?
Olen laskenut suksilla ja viimeksi ehkä 15v sitten? Ei ole hirveitä himoja mäkeen ollut.

34. Turhin juhla?
Mä ohitan suurimman osan juhlista, mutta ei kai ne turhia ole, jos joku haluaa niitä viettää. Ei nyt tule kyllä mitään erityistä mieleen.

35. Mitä kieliä osaat puhua?
Suomi vahvin, sitten enkku, ruotsi, saksaa tosi kevyesti ja kiinaa samoin.

36. Edellinen matikan numerosi?
Viimeisin numero on varmaan Stadiasta, mutta mitä se olisi mahtanut olla? En muista enää edes arvosteluasteikkoa, mutta luulisin, että kakkosen sain.

37. Onko sinulla lävistyksiä?
Jos nenälävistys lasketaan, siitäkin on tosin koru ollut kadoksissa jo jonkin aikaa.

38. Jos tulisit (/kumppanisi tulisi) nyt raskaaksi, mihin ratkaisuun todennäköisesti päätyisit?
No lisää lapsia ei haluta, mutta toki sellainen ihme pidettäisiin ja siihen varmasti kovasti rakastuttaisiin. Toki tuollainen mahdollisuus on mielessä käynyt.

39. Onko sinulla hyvä itsetunto?
On.

40. Onko paras ystäväsi sinua nuorempi vai vanhempi?
Ihan parhain ystäväni on varmasti Sami, joka on vuoden vanhempi. Sitten muut hyvät ystävät ovat aika samaa ikäluokkaa, yksi on semmoinen teini-äiti :-)

41. Milloin olet viimeksi käynyt rautakaupassa? Miksi?
Jos B&Q lasketaan rautakaupaksi, niin kuin varmaan lasketaan, niin joskus ennen lomaa kävin siellä jotain katsomassa samalla reissulla, kun kävin Decathlonissa (urheiluliike) ja Holassa (sisustusliike).

42. Mitä mieltä olet lapsityövoimasta?
Totaalisen väärin! Mutta olen myös sitä mieltä, että lapsityövoimalla tehtyjen tuotteiden ostamatta jättäminen ei välttämättä auta näitä lapsia juuri ollenkaan. Pitäisi olla niin, että yritykset, joiden esim. vaatteita tehdään alihankintana täällä Kiinassa, pitäisivät huolta tarkastuksian ja valvonnoin ettei tehtaassa käytetä lapsityövoimaa. Kaikille lapsille pitäisi antaa mahdollisuus käydä koulua! Täällä lapsia käytetään hyväksi mm. laittamalla heitä kerjäämään kadulle, en usko, että heille rahan antaminen auttaa heitä yhtään. Vietnamissa emme ostaneet lapsilta kortteja ym., sillä mielestäni se tukee lapsityövoiman käyttöä, kun myös tuo rahan antaminen. Kinkkinen juttu. Isojenkin firmojen tuotteiden ostamatta jättäminen on toki hyvä teko, etenkin jos vielä antaa palautetta, että miksi ei niitä halua ostaa.

43. Onko sinulla nälkä?
Ei ole.

44. Oletko hankkinut/hankitko mopokortin?
En.

45. Oletko sitä mieltä, että neonvärit yhdistettynä toisiinsa ovat jotain kamalaa?
Kyllä vain, onko joku eri mieltä?

46. Ripari vai protuleiri?
Itse kävin kivan riparin, mutta ehkä toivon omien lapsieni valitsevan protuleirin.

47. Teetkö kotitöitä?
Mahdollisimman vähän, ruokaa laitan kyllä pääasiassa minä.

48. Pidätkö linnunlaulusta?
Yleensä joo.

49. Haluatko isona naimisiin, omakotitalon, 2 lasta ja koiran?
Naimisissa olen, lapsia on 3, omakotitalosta en vielä oikein tiedä ja koirankin hankinta on vähän kiikun kaakun, todennäköisesti en halua.

50. Jos saisit aloittaa täysin uuden kouluaineen Suomen kouluissa, mikä se olisi?
En tiedä oikein, mitä Suomen koulujen aineet tällä hetkellä sisältää. Lukiossa oli yhteiskuntatietoa tms., sellaista voisi olla jo aiemminkin ikäluokkaan sopivin jutuin. Lisäksi täällä ainakin harjoitellaan kansainvälisessä koulussa jo pienestä pitäen esiintymistä, puhumista yleisön edessä, erilaisia ilmaisutaitoja voisi olla Suomessakin enemmän, niitä kuitenkin tarvitaan nykyään työelämässä aika paljon.

51. Minkä asian parantaisit itsessäsi, jos voisit?
Haluaisin saada kunnon puraisun liikuntakärpäseltä. Nyt puuttuu energiaa, mitä saisi sillä liikunnalla, pitäisi vaan päästä ei lähteä enemmän harrastamaan!

52. Mikä sinusta tulee isona?
En todellakaan tiedä. Viisas?

53. Mitä aiot nyt tehdä?
Mietin, että ehtisinkö vielä salille vai polkaisenko lenkin kotikuntopyörällä. Remppamies lähti kai jo pois.

54. Haluaisitko muuttaa nyt pois kotoa?
Tää on vissiin vähän nuoremmille tehty :-) En halua muuttaa, kotona on hyvä olla!

55. Edes yksi hyvä puoli koulussa?
Ilman koulua on vaikea oppia asioita ja ilman asioiden oppimista pärjääminen elämässä on vaikeaa.

56. Kuinka monta levyä omistat?
Aika monta ja lisää haalin koko ajan. Vinyylit meni suurimmaksi osaksi Kaarinalle ennen muuttoa, toivottavasti niistä on nautittu :-)

57. Oletko tehnyt jotain maailman parantamisen hyväksi?
Lahjoittanut rahaa erilaisiin keräykseen, koittanut elää ekologisesti (täällä hetkellä hyvin epäekologista elämää...), tehnyt vapaaehtoistyötä, ajoittain koittanut valistaa ihmisiä jne...

58. Laitatko rahaa esim. Punaisen ristin keräyksiin?
Laitan.

59. Tiedätkö, mitä haluat tulevaisuudeltasi?
Osittain kyllä. Koitan elää päivän kerrallaan, mutta on kiva tietää suunnilleen edes seuraavan vuoden tapahtumat.

60. Janottaako sinua tällä hetkellä?
Kyllä.

61. Mitä tahtoisit juoda?
Perrier-kivennäisvesi maistuisi, mutta ei ole, joten tyydyn ihan tavisveteen.

62. Miten vietät viikonloppusi?
Huominen menee Shanghaissa, sieltä lauantaina kodin kauttaa Hyattiin syömään. Sunnuntaina hetki laatuaikaa Samin kanssa aamusta ja sitten varmaan ihan rentoa kotona olemista loppupäivän.

Toivottelen kaikille mukavaa viikonloppua! Niin ja oikein mukavaa naistenpäivää!!!