Meille tuli tänään Metron mainos ja siinä oli kuva sammakosta, elävää sammakkoa saisi hintaan 9.90 rmb/500g eli kilo irtoisi n. 2 eurolla. Näytin sitten ayille kuvaa ja hänen ensireaktio oli hauskan järkyttynyt. Kerroin, että niitä voi ostaa elävinä, sopiiko, että ostan ja hän tekee lounasta... Ilme oli näkemisen arvoinen :-D No, toki heti sanoin, että ei, ei me haluta syödä sammakoita, ei hätää :-)

Toinen tapaus ayin kanssa oli tänään seuraavanlainen. Pyysin häntä maanantaina teettämään Säteen kahteen koulufleeceen vetskarit koko matkalta eli siis alas asti, tähän asti vetskari on ollut vain vähän matkaa ylhäällä ja aika tiukka päänaukko on ollut. No, tänään tuli sitten takit jo takaisin ja kysyin hintaa. Sanoi hieman varautuneen oloisen, että 20 rmb eli 2 euroa. Kysyin, että siis per takki? Ei, vaan yhteensä, 10 rmb/takki. Olin ihan hölmistynyt, että niin vähän? Ayi ei selkeästi ymmärtänyt reaktiotani vaan luuli, että pidin niitä kalliina. Kerroin sitten, että ekaan takkiin laitettu vetoketju maksoi 40 rmb ja että suomessa tuolla 20 rmb:llä ei olisi varmasti saanut edes yhtä vetoketjua, työstä puhumattakaan! Ayi itse oli sitä mieltä, että 5 rmb/takki olisi ollut sopiva hinta, kuinkahan kauan hän on mahtanut noista tingata :-)

Aika usein kerron ayille, mitä jutut maksaa Suomessa. Tänään sitten siitä, että Suomessa työ maksaa aina paljon ja muutenkin vaikka vaatteet ovat kalliimpia kun täällä. Ja että siksi melkein kaikki suomalaiset ostavat ja teettävät täällä kamalasti vaatteita, kun ne ovat niin halpoja.

Semmoisia juttuja tänään, nyt suihkuun ja unille, niin aamulla jaksan lähteä Shanghaihin. Tiedossa päiväreissu junalla ja tarkkoja suunnitelmia en ole vielä päivän varalle tehnyt, mutta enköhän mä jotain keksi!