Ihanan aurinkoinen sää ulkona. Pienet on rattaissa päiväunillaan ja esikoinen katsoo päivän dvd-elokuvan, tänään on vuorossa Barbien Pähkinänsärkijä. Kyllä esikoinen jo ulkonakin käväisi, tosin äidin mielestä olisi voinut viihtyä siellä vähän kauemminkin... Reilun tunnin kuluttua lähdetään Hyvinkäälle, noukitaan mun sisko ja mennään Myllytilalle tms., missä on jotain eläimiä ja kahvila. Sitä ennen ajattelin käydä paikallisessa kenkäkaupassa ostamassa vauvoille kengät, viime viikolla en Jumbosta löytänyt. Kivempi kuitenkin tuolla ulkona nojailla hiekkalaatikkoon, kun on kengät jalassa, vaikka eipä nuo ulkona vielä kauheasti liiku.

Olen parin viime päivän aikana katsellut vuokramökkejä netistä. Vähän houkuttelisi vuokrata viimeiseksi Suomen viikoksi mökki jostain parin tunnin ajomatkan päästä Helsingistä. Lauantaina 23. heinäkuuta on tiedossa häät Hyvinkäällä ja sieltä ei viitsi kovin pitkälle lähteä ajamaan. Jos sitten viimeisten tavaroiden luovuttamista venyttäisikin häitä edeltävälle viikolle tai sitten lomailisi jossain Suomen suvessa vielä, kun siihen on mahdollisuus. Kamalan hintaisia nuo mökit vaan on. En mihinkään ihan pikkuruiseen tällä porukalla halua, haluan sisävessan ja pyykinpesukonekin olisi aika pakollinen ettei ole matkalaukut täynnä likaisia vaatteita, kun Kiinan suuntaan lähdetään. Niin ja tietty järvi tai joku vesilätäkkö olisi kiva.

Tänään kuultiin Hangzhousta uutisia, että siellä on nyt hyvä sairaala, jossa saa englannin kielellä palvelua ja siis länsimaalaista lääketiedettä. Kun kävimme siellä esivisiitillä, oli juuri edellinen englannin kielinen lastenlääkäri lähtenyt USA:n ja tilanne ei vaikuttanut kovin hyvältä, vaikka siellä olevat expatit sanoivatkin, että tilanne on parantumassa. Nythän tilanne on hyvä, täytyy vaan toivoa, että tuonne uuteen paikkaan tulee asiakkaita ja paikka pysyy.

Mies koulutti mua eilen expat-taipaleelle eli hän oli eilisen päivän kurssilla. Ihan hyviä asioita siellä oli käyty läpi ja tänään meillä on tiedossa parisuhde-"testi" eli se perinteinen listaus puolison/avioliiton plussista ja miinuksista. Mies sanoi, että se tehdään sitten vuoden välein 8-) Meillä on kyllä ihan parisuhde, ei mitään isompaa kriisiä ole ollut, mutta kuitenkin sen verran pientä kriisiä välillä, että ollaan jotain opittu itsestämme ja toisistamme ja ollaan aika hyvä tiimi. Kiinaan ei lähdetä parisuhdetta parantamaan, mutta parhaassa tapauksessa se yhteinen kokemus vahvistaa meidän tiimiä, kasvetaan vielä paremmin yhteen. Täytyy vaan sielläkin koittaa välillä muistaa antaa sille parisuhteelle aikaa, vaikka kuinka olisi stressaavaa ja elämä hankalaa.

Vierotus Irc:stä sujuu mainiosti, olen vain pari kertaa käväissyt siellä parin päivän aikana. Pitäiskö listata plussat ja miinukset:
+ enemmän aikaa tehdä muuta
+ yksi addiktio vähemmän (tieto tekee päälle hyvää)
+ en mieti liikaa muiden asioita, provosoidu ahtaista mielipiteistä

- sosiaaliset suhteet minimissä, ircissä paljon kamuja
- kun menen ircciin, en tiedä, mistä on puhuttu...
- en pääse hölö-listalle
- en pysy ajan tasalla, onko kimppatilaus-vaippojen toimitus koska...
- en voi osallistua uusiin mahdollisiin kimppatilauksiin
- liikaa aikaa tehdä jotain fiksua esim. keksiä kirppistavaraa ym.

Kirppiksestä puheen ollen, pieni ongelma on se, että en oikein pääse viemään lisää tavaraa ja katsomaan, missä kunnossa pöytä on. Ei ole oikein mitään mietä tunkea tuplarattaita sinne ahtaaseen tilaan ja hermot menisi varmaan muutenkin siinä pöytää laittaessa, jos kaksi vauvaa kitisisi rattaissa ja yksi esikoinen muuten vaan ei jaksaisi enää odottaa... Ehkä pääsen huomenna kurkkaamaan ja viemään jotain uutta. Lauantaina ehdin ehkä myös ja sunnuntaina pitää varmaan jo tyhjentää, kun en usko miehen ehtivän maanantaina kotiin vielä neljän aikaan.

Mut nyt menoksi! Aurinkoista päivää myös sinulle!