Kovasti nyt väsyttää. Menin normaaliin tapaan tietysti vasta puolen yön jälkeen nukkumaan, mutta tavisarjesta poiketen herätyskello herätti "jo" 6:45. Olin mun vuoro laittaa Säde kouluun ja hypätä itse samaan bussiin. Koulussa oli taas Passport-club, missä oli yhtenä vapaaehtoisena, no ei meitä vetäjän opettajan lisäksi ollutkaan kun kaksi. Sain liimailla merkkejä lasten passeihin, mukavaa touhua, kiva vähän jututtaa lapsia. Tänään kyselin monen lomajuttuja, kovin oli päivettynyttä porukkaa, vähän joka toinen oli ollut Thaimaassa ja päässyt norsun selkään :-) Säde sai hienosti vähäisestä harjoittelusta huolimatta omat maansa läpi ja lisäksi eilen tehtiin lisätehtävä, missä sai kaksi merkkiä lisää.

Kävin moikkaamassa Sädettä vielä ennen kotiin lähtöä ja oli luokkansa kanssa juuri kirjastossa. Opettajan mukaan ei ollut vielä yhtään yskinyt, joten hyvin pystyi jäämään loppupäiväksikin. Huomenna Säteen luokalla on esitys Assemblyssä, ikävä kyllä Säde ei eilisen poissaolon vuoksi ole videoidussa näytelmässä mukana, mutta saa ilmeisesti jonkun puheroolin kuitenkin huomiseksi. Menen toki paikan päälle katsomaan!

Lupauduin myös osallistumaan keväällä olevan Annie-musikaalin järjestämiseen, vaikka en kyllä juurikaan omaa mitään taiteellista lahjakkuutta, mutta jospa sieltä jotain simppeliä juttua meikäläiselle löytyisi, huomenna on siitä palaveri. Ensi menee keskiviikko erään kouluprojektin parissa, usea luokka Säteen luokka mukaanlukien esittää huhtikuun puolessa välissä Battle of the Bands -esityksen ja sitä varten tehdään ensi viikolla valmisteluita. Pahoin pelkään, että Säteen nielurisaleikkaus pitää tehdä ennen tuota ja se saattaa vaikuttaa Säteen osallistumiseen. Se olisi todella harmillista, kun Säde on nyt tosi monesta kivasta jutusta joutunut olemaan poissa. Mutta jos sairastelu jatkuu samaan malliin, niin parempi leikata mahdollisimman pian, että pääsee loppukevään juttuihin täysillä mukaan.

Kävin tänään ekaa kertaa loman jälkeen Carressakin ja kovin oli hiljaista, suorastaan ihan mukava reissu. Kärry vaan täyttyi ihan liikaa ja kädet meinasi katketa kotimatkalla... Huomenna ehkä Metroon, sieltä voi kantaa tavaraa kotiin enemmän, kun pääsee autolla alaovelle asti. Ostin Carresta pitkästä aikaa taas lohta, kallista on, mutta koitan silti säännöllisesti sitä ostaa, Metrossa saa sitäkin vähän halvemmalla. Tällä kertaa oli myös ihan ok:n oloista jauhelihaa ja broilerin rintafileitäkin ostin, yleensä käytän Metron pakastefileitä.

Ensi viikolla muuten mennään ehkä Shanghaihin yhdeksi yöksi. Jos Samin työt antaa periksi, niin hypätään perjantaina aamulla junaan, Sami majoittuu pienten kanssa hotelliin päikkäreille ja minä menen Säteen kanssa treffaamaan taas lääkäriä. Sitten iltapäivällä kirjakauppaan, syömään ja muuta pientä mukavaa. Lauantaina aamulla äänestämään, on nimittäin eduskuntavaalit ja sitten junalla takaisin kotiin, että ehtii Hyattiin koulun järjestämälle illallisella.

Ei mulla nyt mitään sen kummempaa asiaa taas tälläkään kertaa ollut. Jospa tulisi joku kaunis päivä taas joskus, niin voisin lähteä vähän järven ympäristöön kuvailemaan, lisäksi voisi kuvata ihan tässä kotikaduilla tavallista kiinalaisarkea.

Lisätty n. 20 min myöhemmin...

Avasin työhuoneen verhot ja pahus vie, siellähän on niin kirkasta, että melkein häikäisee! Eli sateet on poissa ja aurinko koittaa paistaa paksun pilvimassan läpi, pitäisi vissiin välillä pitää auki noita verhoja...