Noin sanoo suloinen Vuokkomme ehkä 50 kertaa päivässä, joskus pelkästään vaan mita? Ei siis mitÄ vaan mitA. Aamuisin herään aina siihen, että Varpu ja Vuokko tulee sanomaan "äiti herätyyys, vaatteet päälle, kukkahame päälle!" Samalla ojentavat yöpöydältä kännykkää ja silmälaseja, välillä kaivata kaapista vaatetta äidin päälle. Kukkahametta en kyllä omista, mutta pari tunikaa, joissa on kukantapaisia. Kovasti on nyt alkanut tulemaan enemmän juttua suomeksikin, toistavat kaiken perässä ja toteavat, että oli kivaa syömässä, oli kivaa uimassa, oli kiva tuoli jne., kohta en saa enää ollenkaan suunvuoroa!

Loma on lopuillaan, huomenna menee taas Säde kouluun ja Sami töihin. Varpu ja Vuokkokin menee taas keskiviikkona kouluun, olivatkin sairastelun vuoksi kuukauden sieltä pois, ehkä vikalla viikolla ennen lomaa olisivat voineet mennä, mutta ajattelin, että saavat kotona toipua rauhassa. Nyt todella toivon ettei mikään tauti meitä enää löytäisi ennen ensi talvea, olisi kiva olla kesä terveenä! Sami lähti nauttimaan vikasta lomapäivästä hierontaan, ensin sokeiden hierontaa, sitten parturiin, missä myös hierotaan osittain ja lopuksi käy vielä Carressa ostamassa välttämättömiä juttuja. Mä olenkin ollut Carresta "lomalla" kohta viikon, ennen minireissulle lähtöä siellä käytiin.

Täällä on muuten jo ihan Suomen kesäkelit, lämpöisempääkin. Nautin suunnattomasti tuosta lämmöstä, vielä kun ei ole liian kuumaa ja kosteaa. Lämpömittari on varjossa ollut +25 asteesta +30 asteeseen, illallakin on tarennut lyhythihaisissa paidoissa. Eilen käytiin Samin kanssa päivällä elektroniikkamarkkinoilla ja syömässä. Päiväunien jälkeen käytiin ensin tyttöjen kanssa pihalla harjoittelemassa pyöräilyä ja rullaluistelua, pienimmät alkaa hoksaamaan jo pyöräilyn joten kuten ja Säde pysyy itsekseen rullilla pystyssä. Kävimme nopsaan vaihtamassa vaatteet ja lähdimme yömarkkinoille, ekaa kertaa. Vaikka ollaan tässä kaupungissakin asuttu jo 8-9kk, niin ei olla tuonne vielä aiemmin eksytty. Eipä siellä nyt mitään ihmeellistä ollutkaan, mutta eiköhän sieltä jotain Suomen tuliaisia käydä hankkimassa ja Säde toki löysi kaikkea pientä kivaa sieltä.

Tänään haki vastapäisestä talosta taas sulhanen morsiamen. Kuulimme kovaa paukutusta ja menimme ikkunaan katsomaan. Oli papatit laitettu sydämen malliin ja katu täynnä kukilla koristeltuja autoja. Odottelimme hetken ja sillä aikaa laittoivat uudet sydämet pihalle, sulhasen ja morsiamen tultua ulos laitettiin papatit paukkumaan ja samalla jotain muitakin raketteja lensi ilmaan. Otin jonkin verran kuvia tapahtumasta ja laitan tänne niitä kohta, jos ne vaan mahtuu koneelle, alkaa olla kovalevy melkoisen täynnä jo...

Kaunista sunnuntaipäivää!