Lähdimme aamulla aamupalan jälkeen käymään talolla, samaan aikaan lähti myös toinen perhe tarkastamaan omaa taloansa. Tulevassa kodissa ei ollut ilmastointi päällä, koska se on ollut ainakin jonkin aikaa tyhjänä ja sen kyllä huomasi. Kannoimme Varpua ja Vuokkoa Patapumeissa ja kuuma tuli, kun sisällä oli varmasti yli 30 astetta lämmintä, ulkona vielä enemmän, kun aurinko paistoi aika kirkkaalta taivaalta.

Laitoimme kyllä ilmastointeja päälle ja vaikutti toimivan, hyvä juttu! Tänään siis tarkastimme kaikki talossa olevat jutut, huonekalujen kunnon, telkkarit, kaapit ym., lisäksi teimme listaa, mitä huonekaluja haluamme sinne eli mm. vauvoille sängyt. Paikalla oli myös TB, joka on jonkinlainen kiinteistövälittäjän tapainen eli hän on etsinyt nuo vuokrattavat talot. Hän listasi asioita, joita me emme välttämättä olisi tajunneet eli mm. pehmeämmän sängyn listasi ja riisikeittimestäkin puhui. Kun kysyimme aataminaikaisesta pesukoneesta, hän kertoi, että tulee uusi pesukone ja kuivausrumpu. Saan siis kestovaipatkin kuivaksi 8-) Ei tuolla kyllä ilman kuivuria ainakaan näillä säillä saisi mitään kuivaksi.

Talossa oli aika hienot huonekalut, hyvin eri tyylistä, kun mitä meillä oli kotona. Olkkarissa on sellaiset aika massiiviset musta nahkakalusteet ja niihin sopiva lasipöytä. Lisäksi olohuoneen nurkassa on sellainen aika iso valkoinen jalusta, jonka päällä pallo. Ilmeisesti siihen tulee vettä ja pallo pyörii tms., olen jossain tuollaisia nähnyt ja ovat aika kauniita. Olohuoneessa on myös takka, joka ei tosin välttämättä ole toimiva ja ei meillä ole puitakaan, mutta siihenhän voi laittaa vaikka kynttilöitä palamaan.

Mitähän muuta, ihan hyvät huonekalut oli joka huoneessa, työhuoneeseen toivottiin isompaa pöytää ja pyörällisiä tuoleja. Sitten vauvojen huoneessa oli parisänky, se siirretään alakerran pikkuhuoneeseen vierassängyksi (tilaa siis on, tervetuloa!) ja tilalle tulee vauvansängyt. Säteen huoneessa olikin kiva työpöytä ja varmasti ainakin 120cm leveä sänky ja kaappeja. Sinne vaan mukavat tekstiilit, niin huone on valmis. Meidän makkarissa on vaatehuone, parveke ja erillinen kylpyhuone, jossa kahden istuttava poreamme. Osassa taloista oli sellainen normaalin makkarin kokoinen, jos ei jopa isompi kylpyhuone, tuo meidän on suorastaan pieni, mutta ehkä me mahdutaan 8-)

Piha oli ihan kivan kokoinen ja meillä kasvaa siinä kaksi appelsiinipuuta, toisen hedelmät ilmeisesti aika isoja, kivoja raakileita oli. Sitten on kaksi granaattiomenapuuta, tutun kuuloinen hedelmä, mutta en ole koskaan syönyt. Aika jännä kerätä  hedelmiä omasta pihasta, siis nimenomaan jotain appelsiineja...

Huomenna TB tapaa talojen omistajat ja selviää aikataulu, mahdollisesti pääsemme kuitenkin jo aika pian muuttamaan, kun tuolla ei mitään isompaa remppaa ole tehtävissä.

Kontti on muuten kuulema vielä Suomessa, joten ehkä tässä pitää vähän astioitakin ostaa, millä aloittaa elämä uudessa kodissa, ainakin muutama kattila, lautasia, ruokailuväleineitä ja laseja. Lisäksi pyyhkeitä ja petivaatteita pitää ostaa, olenkin jo ihan kivoja nähnyt noissa tavarataloissa ja kävelymatkan päässä on ilmeisesti pieni erikoisliikekin, täytyy käväistä siellä. Tavallaan olisi helppo tehdä ostoksia nyt, mutta toisaalta muuttaminen hotellista taksilla ei ole kovin helppo juttu. Ehkä kuitenkin jotain perusjuttuja ostetaan jo nyt.

Vauvat nukkuu ja Sädekin meni sänkyynsä kuuntelemaan satu-cd:tä, ehkä mäkin menen vielä hetkeksi pötköttämään ennen kuin vaavelit herää. Ovat muuten jo paljon pirteämpiä, selvästi alkaa lääkkeet vaikuttamaan. Yskivät, mikä vaikuttaa myös yöuniin, mutta ehkä sekin helpottaa vähitellen. Todennäköisesti ilmastointi ja kokolattiamatot ei auta paranemista, tuo yhdistelmä ei tunnu toimivan ainakaan mulla, nenä valuu edelleen. Onneksi "kotona" on puulattiat, eikä muutenkaan järin paljon tekstiilejä, mikä sopii kyllä meille.

Katselkaahan kisoja!