Olin aamulla laiskuri enkä käyttänyt mahdollisuutta ilmaiseen buffet-aamupalaan, jossa muuten on erikseen japanilaistakin aamupalaa. Nukuimme hieman myöhempään, Varpu kainalossa ja Säde sekä Vuokko omissa sängyissään. Tein vauvoille Eloveena-kaurapuuroa ja hyvin maistui, samalla aamun antibiootit, ihanaa pinkkiä nestettä. Säteelle kaupasta ostamiani muroja, sellaisia karkin näköisiä, värikkäitä ja makeita. Säde on totaalisen kyllästynyt niihin mehun tapasiin, mitä olemme täältä ostaneet, mutta alkuviikosta ostin ekan purkin maitoa ja se maistuu, sitä siis murojenkin sekaan. Itse söin pari palaa Oululaisen hapankorppua sulatejuustolla. No niin, aamupala käyty läpi 8-)

Sami tuli ruokatunnilla meitä hakemaan ja lähdimme käymään lääkärissä, toivoivat sillon maanantaina, että tulemme käymään uudestaan. Korvat olivat paremmat, Vuokolla keuhkoissa edelleen vähän rahinoita, molemmilla nyt nenä valuu ja yskä vähän kovempi. Huomasi myös, että nielurisoissa on peitettä eli antibioottikuuri jatkuu lisää neljä päivää. Vuokolla oli edelleen hieman kuumetta. Kauheasti kyselivät taas kysymyksiä mm. kuumeesta ja nuhasta. Sanoimme ettemme ole mitanneet kuumetta, kun tytöt on selkeästi olleet pirteämpiä, samoin sanoimme, että juu on nuhaa. Sitten lisää kyselyä, että onko huomattu, että nenä on tukossa ja kummalla valuu enemmän ja eikö meillä ole kuumemittaria ja... Kyllä nuo ainakin perusteellisia on tuolla. Muita asiakkaita ei muuten ollut nytkään, sairastukaan nyt muutkin länkkärit Hangzhoussa ettei tuo ihan kannattamaton ole.

Pesin äsken vauvojen ruoka-astioita hyvin suomalaisen näköisellä tiskiharjalla ja ilmeisesti hedelmien pesuaineella, niin purkissa ainakin lukee. Ehkä olen liian tarkka, mutta huuhtelen vauvojen astiat aina vielä keitetyllä pullovedellä, hanavesi kun ei ole juotavaa. Vettä siis menee, vaikka aika vähän tuohon huuhteluun. Saamme huoneeseen kolme pulloa vettä siivouksen yhteydessä, mutta lisäksi menee varmaan ainakin toiset kolme pulloa ostovettä, jos käydään ulkona, niin enemmänkin. Tulevassa kodissa on onneksi sellainen iso pömpeli, josta vettä lasketaan, saa sekä kylmää että kuumaa vettä. Samanlaisia on Suomessa mm. apteekeissa ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Nyt tuli Sami töistä, kello on 18.45 ja lähdemme koko porukka käymään tuossa lähimmässä tavaratalossa eli "kodin anttilassa", ainakin vettä ja maitoa pitää ostaa. Astioitakin voisi vähän katsella ja ehkä jotain ostaakin. Leipää ajattelin käydä seuraavan kerran ostamassa Ranskalaisesta leipäkaupasta, niitä on tässä lähellä kai useampikin.

Pärjäilkää!