On jotenkin ihanan syksyisen oloinen aamu, ulkona sataa vettä ja lämpötilaksi on ennustettu +25 eli lämmintä Suomen syksyyn verrattuna, mutta kovin vilpoisaa, kun on tottunut päälle +30 asteeseen. Ihan mukavaa, jos ilma nyt pysyvästi vähän viilenee.

YULAN kyseli, että kuinka kuukakut maistui. Noh, maistelimme rouva K:n kanssa niitä tiistaina. Oli oikeastaan hyvin kiinalainen päivä, kun ensin aamulla opiskelimme kalligrafiaa, sitten K haki meille take awaynä kiinalaista ruokaa ja jälkkäriksi otimme, tosin kahvin kanssa, kuukakkuja. Maistoin ensi yhtä. Sisus oli tiukkaa tavaraa ja maistoi tuliselle, ei kovin herkkua. Toisesta tuli mieleen joku maustekakku, mutta ei se oikein uponnut sekään. Loput tuolla vielä on homehtumassa, ehkä pitää laittaa Sami maistamaan niitä. Ehkä ensi vuonna harkitsen toisenkin kerran, haluanko kuukakkuja, tosin rasiat ovat nättejä. Makepeace75 rasiaa jo ihailikin, mäkin tykkään kovasti paljon erilaisista laatikoista, eniten ehkä "peltipurkeista".

Aamut säilyvät mulla edelleen rauhallisina. Säde saa aamuisin mennä koulubussipysäkin lähellä olevaan perheeseen tuoksi 10 minuutiksi. Olen tästä kovin kiitollinen! Jotenkin päivät on mulla tyttöjen kanssa niin pitkiä ja täynnä touhua, se on vaan se päikkäriaika, kun saa itse syödä rauhassa ja levätä. On jotenkin niin tärkeää, että saa aamulla nukkua edes sen tunnin pitempään ja herätä rauhassa. Toki ayi antaa mulle vähän enemmän omaa aikaa. Äsken mm. kävi laittamassa työhuoneen oven kiinni ettei tytöt tule tänne, ihan mukavaa. Mutta ayilla menee kyllä suurin osa ajasta kodin siivoamiseen, joten en voi kovin pitkäksi aikaa tyttöjä hänelle jättää, se on sitten siivoamisesta pois ja pölyä täällä tulee niin, että ihan oikeasti lattiat vaativat moppauksen joka toinen päivä..

Toista apulaista edelleen mietitään, mutta mikä sitten olisi fiksuinta? Tykkään kovasti tuosta tädistä, joka meillä on ja en haluaisi syrjäyttää häntä lastenhoidosta ottamalla toista pelkästään lastenhoitajaa. Mietimme sitä, että jos meille tulisi joku hoitaja 3-5 kertaa viikossa 12-18, jolloin osana päivistä olisi kaksi ayia talossa samaan aikaan tyttöjä hoitamassa ja osana päivästä vaan se toinen, jolloin iltapäivästä voisin keskittyä Säteeseen ja hänen läksyihinsä. Läksyjen teko on ollut vähän ongelma, kun yksin Säde ei niihin keskity eli en voi laittaa häntä omaan huoneeseen omaan rauhaan tekemään ja alhaalla kitisee jaloissa koko ajan kaksi taaperoa, jolloin on vaikea keskittyä. Työvoima on halpaa, joten siinä mielessä toisen ayin palkkaaminen ei ole ongelma. Harmi kuitenkin ettei tämä ayi voi tehdä meillä pitempää päivää, mielelläni pitäisin hänet iltapäivisin klo 18 asti.

Mutta nyt opiskelen hieman kiinaa, kun en eilen ollut tunneilla ja nyt on hyvää rauhallista aikaa. Ayi opetti kyllä äsken sanomaan "kukka" kiinaksi ja opetteli hänkin sanomaan sen suomeksi. Katselimme tytöt syleissä unikkopurkkeja keittiön hyllyillä, siitä tuo sana.

Ai niin, Käpälämäen asukeille tiedoksi, että yleensä aina kun ajattelen Suomea, että minkälaista siellä on tai mitä paikkaa on ikävä, näen Käpälämäen. Sädekin puhuu paljon Käpälämäestä, siitä kun T:n kanssa teki puutöitä ja siitä, kun aina aamuisin tuli teitä herättelemään. Ja edelleen Säteellä on ikävä mummin kalasoppaa 8-) Olemme aikomuksena päivittää Säteen blogia ihan lähipäivinä, kerron vaikka siitä täälläkin, niin osaatte mennä lukemaan.

Xiànzài wo dú shengcí eli nyt luen uudet sanat, siis kiinan kielen eli Hànyu. Toonit on hukassa, kun tässä saa vaan nousevan ja laskevan, mutta suunnilleen noin kuitenkin menee. Jos vielä loppuun sanoisi, että Hànyi tài nán le!