Olimme viikonlopun Shanghaissa, kävimme lääkärissä ja äänestämässä Tarjaa, tai ainakin minä äänestin. Sairaalassa meni lauantain aamupäivä aika hyvin ja vielä illalla veimme pienten ulostenäytteet. Lääkäri oli kiinalainen, mutta puhui hyvää englantia ja nopeasti. Hän luetteli kolme tyypillisintä syytä näihin oksenteluihin ja ripulointiin: 1. parasiitit 2. hengitystietulehdukset saattavat aiheuttaa ongelmia myös vatsassa 3. ruoka-aineallergiat. Tytöiltä otettiin verikokeet ja niistä katsotaan mm. ruoka-aineallergioita, sekä muut yleiskokeet kuten hemoglobiini. Voin myöhemmin luetella nuo kokeet tarkemmin, kun saan sen paperin käsiini, missä ne on. Tuloksia pitäisi tulla nyt alkuviikosta.

Tytöistä otettiin myös mitat, kaikki vaatteet päällä ja kengät jalassa, mutta miinustelujen jälkeen Varpun mitat oli 11kg/77cm ja Vuokon 11.2kg/77cm eli aika saman kokoiset tytöt on. Pienet saivat mpr-rokotukset (täällä mmr) ja kaikki tytöt saivat vesirokkorokotuksen, kun sitä ehdottivat. Olin jo muutenkin miettinyt, että Säteelle se kesällä Suomessa annettaisiin, kun ei ole sitä sairastanut, nyt tuli sitten kaikille samalla kertaa.

Shanghaissa ei paljon muuta ehditty tekemäänkään, parissa kaupassa käytiin, tytöt sai kaikki lahjukset, kun oli jouduttu piikittämään ja muutaman vaatteen heille ostin. Hotellin sijainti oli hyvä, olimme siis Jin Jiang -hotellissa, mikä on lähellä Hua Hai lu:ta, joka on toinen Shanghain pääshoppailukaduista. Huoneen hinnasta neuvoteltiin todella monta kertaa, kun eivät tienneet, maksaako vauvojen sängyt vai ei, aiemmin ei ole missään hotellissa maksaneet. Välillä joku sanoi ettei maksa ja parin tunnin kuluttua taas maksoi. Kyseessä oli kuitenkin suht iso raha, kahden yön vauvansängyt olisi maksaneet 100e, tuolla olisi jo saanut sängyt kaupasta... No, ei ne sitten lopulta maksaneet.

Kohta lähdetään Samin kanssa käymään koululla, mennään juttelemaan, että miten Säde on koulussa pärjännyt, kirjoittelen siitä sitten illalla lisää.