Kännykkään aamulla tullut tekstari ilmoitti päivän korkeimmaksi lämpötilaksi 36 astetta, Accuweather lupailee illaksi ukkosta, joten ulkona on todennäköisesti painostavan kuumaa. Käyn ehkä testaamassa jossain vaiheessa.

Kävin ekaa kertaa loman jälkeen eilen Carressa ja ei ollut ollenkaan niin paha reissu, kun mitä pelkäsin ;-) Länkkärituotteita oli tullut jotain lisää, osittain hyllyt selkeytyneet, oli Macadamia-pähkinöitä (!!!) ja muovikassit ainakin tuplasti vanhoja isompia! Yleensä lähden sieltä 9 kassin kanssa, nyt oli vain neljä! Ostin myös Suomesta kauniin Nanson kauppakassin, sen kanssa jaksaa käydä ostoksilla :-)

Tänään pitää mennä ehkä uudestaan, ostin aika perusjuttuja eilen ja vielä vaatisi vähän täydennystä, että saisi ruokaa tehtyä. Miisulle iso kiitos soijarouheesta ja pinaattikeitoista! Pitää kaivella rouheohjeet esiin ja tehdä jotain kivaa sapuskaa jossain vaiheessa, pinaattikeitot ovat myös ehdottoman mieluisia! Naapuriin myös kiitos :-)

Kauhee krooninen väsy vaivaa. Tai illalla ei meinaa oikein nukahtaa, kun on hirveesti erilaisia asioita mielessä, lähinnä mietin, että miten kodista saisin mukavamman ja enemmän meidän näköisen. Sitten aamulla nukuttaisia ja vielä päivälläkin. Olen nyt parina päivänä noussut vasta 11 aikoihin, onneksi on ayi, joka hoitaa pienimmät aamupäivän, Säde nukkuu vielä myöhempään. Täytyy ensi viikolla alkaa heräilemään aikaisemmin, saa päivässä vähän enemmän aikaa.

Pienet ovat olleet innoissaan, kun ayi on täällä. Heti tultuamme Vuokko hieman ujosteli, mutta se meni pian ohi. Tänään aamulla kuuntelin, kun ayi opetti heille kiinaa, kovasti toistivat perässä sanoja, joiden merkitystä en itse tiennyt, osan ainakaan. Suomessa kehittyi suomenkieli kovasti, mutta hyvin tuntuu kiinakin heillä taas luistavan, sekoittuu taas osittain suomen puheeseenkin. Tytöt tykkää nykyään siitä, kun heille lukee, joten pitää alkaa lukemaan kirjoja päivittäin, että se suomikin kehittyisi edelleen edes jonkin verran. Kiina tulee kyllä varmasti olemaan vahva niin kauan, kun täällä ollaan, sillä sitä kuulevat eniten, kun on ayi ja ovat kolme päivää viikossa kiinankielisessä koulussa. Suomea kuulevat lähinnä vain meiltä, ei mitenkään säännöllisesti tapaa muita suomalaisia ja telkkaristakin katsovat suomenkielisten elokuvien lisäksi englannin- ja kiinankielisiä.

Nyt käyn hakemassa Meiran reilun kaupan kahvia toisen mukillisen ja katselen samalla hieman kesällä otettuja kuvia, että olisiko niissä vielä jotain kivoja blogiin laitettavaksi.

Tässä muutama Kalliopesästä otettu kuva, jotka eivät halunneet eilen siirtyä:

808402.jpg

Palju:

808409.jpg


808416.jpg

Paras otos serkuksista, oli vähän vauhti päällä:

808429.jpg

Ja Vuokko, joka sai nyrkinkokoisesta kivestä päähän ilmeisesti syystä että oli mustikkametsällä vain yksi kippo mukana ja tuli vähän tylsää...

808437.jpg

Parempia kuvia oli vielä kamerassa, kunhan saa siirrettyä kuvia tälle koneelle, niin laitan lisää!

Nyt mukavaa perjantaita ja viikonloppua!