Shanghain reissu oli tämän päivän osalta kovin pitkä ja väsyttävä. Lähdin hotellilta aamulla n. 8.30 ja olin kerrankin ajoissa paikalla. Pääsin fysioterapiaan n. 9.15, sain ohjeeksi mm. opetella nostamaan selällä, kyykkyyn meneminen rasittaa polvia. Jotenkin vaan luulen, että jos alan kovasti kumartelemaan nostaessani, niin kohta pamahtaa selkä! Lisäksi suositteli pyöräilyn sijaan juoksumattoa/kävelyä, sekin ihmetytti, pyöräilyä kai yleensä pidetään nivelystävällisempänä. No, sain myös joitain jumppaohjeita, millä vahvistaa ihan kotikonstein reiden ojentajia ja koukistajia ja muutamia tuttuja venytysliikkeitä.

Olin ennen kymmentä takaisin odotushuoneessa, klo 10 piti olla magneettikuvaus viereisessä kiinalaisessa sairaalassa. No, viittä minuuttia vaille kävi joku sanomassa, että puolisen tuntia pitää odottaa. N. 10.30 tuli hoitaja ja lähdimme viereiseen rakennukseen, hetki odottamista, ihana kaapu päälle pissanhajuisessa vessa/pukuhuoneessa ja sitten masiinaan pötköttämään. Polvi laitettiin pakettiin ja peittoja päälle. Tuossa meni ehkä n. 10 minuuttia, kuvauksia oli 4, pisin kesti n. 3 minuuttia eli silloin laite piti kovaa meteliä, vanutupot korvissa hieman vaijensi.

Sitten odottamaan taas oman sairaalan odotushuoneeseen tuloksia ja dr. Brockwellin tapaamista. Alunperin aika piti olla klo 11, mutta pääsin lääkäriä tapaamaan n. 12.15, kuski oli tullut mua klo 12 hakemaan eli hieman jo ärtyneenä odotin, että pääsisin lähtemään. Herra lääkärillä oli paperit hukassa ja sekaisin ja jäinkin sitten taas 15 minuutiksia huoneeseen odottamaan, että mitä nyt. Vihdoin tutkittiin kuvia, väänneltiin ja käänneltiin. Ei osannut sanoa varmasti mitään, odotetaan radiologin kommenttia. No, odotetaan, vajaa tuntia taas. Okei, uusi magneettikuvaus. Taas hoitajan kanssa viereiseen sairaalaan, käydään sanomassa kuskille, että kestää vielä, suosikkipoju hymyilee vaan :-)

Odotellaan hetki vuoroa, kaapu päälle ja putkeen. Tällä kertaa kestää n. 20 minuuttia, suurin osan kuvauksista 3 minuuttia tai yli. Alkoi jo vähän olla tylsää, koitin miettiä laulun sanoja, laskin sekuntteja jne., näin siis aina, kuinka paljon on aikaa jäljellä. Homma ohi ja vaatteet päälle, takaisin omaan sairaalaan.

Kello on puoli kolme, hoitaja tuo mulle pari paahtoleipää ja kahvia, kun selvisi etten ollut aamiaisen jälkeen mitään syönyt. Vihdoin n. 15.40 pääsen lääkärin luokse, kuvissa ei näy selkeästi mitään. Jos polvi ei parane parin kuukauden sisällä, niin sitten uudestaan ja tehdään tähystys. Sain kuvat mukaan, jos haluan kesällä käydä Suomessa lääkärillä. Lopuksi kuvia saadessani tulee vielä radiologi juttusille, sanoo myös ettei varmasti löydä mitään syytä, ehkä voi olla hieman nestettä jossain, mitä en suomeksi tiedä. Tai sitten paranee ihan itsekseen.

Kello on päälle neljä, kuski odottanut mua 4 tuntia. Lähdetään ajamaan kohti Hangzhouta ja hieman ennen seitsemää ollaan perillä. Huh, rankka päivä ja selkeästi oli sitä myös kuskille, alkoi olla tööttisormi aika herkkä lopussa. Annoin vähän kivusta ja särystä korvausta, vaikka perinteisesti nämä ei ylimääräistä oikein ota. En usko, että kuskien palkka kovin iso on, tärkeintä tuntuu olevan bensan kulutus, matkan hinta ei yleensä nouse, vaikka aika pidentyisikin, kuten nyt kävi. Reissu kesti 4 tuntia kauemmin, kun mitä piti ja silti hinta oli sama eli kuskin ajalla ei ole mitään merkitystä.

Mulla on ongelmia sähköpostien kanssa, joten jos olet laittanut meiliä, enkä vastaa, niin laita uudestaan! Siis ongelma on iki- ja gmailin kanssa tai lähinnä sähköpostiohjelman, ei lataa mun meilejä.

Täällä oli tänään yksi perhe käynyt katsomassa meidän kämppää, jos tämä vaikka vapautuu. Kiitos salmiakista, tulkaa toistekin :-)