Esikoinen on tämän viikon käynyt uimakoulua. Joka päivä lähdenne n. klo 15 kohti uimakoulua ja alkeisjatkokurssia. Maanantaina ja tänään olimme miehen kanssa kahvilan ikkunasta uimakoululaisia katsomassa ja hienosti polskiminen esikoiselta sujui. Treenasivat myyrää sekä selkäuintia, sukeltamisen tuo taitaa jo ennestään. Hankalinta uimisessa tuntuu olevan eteenpäin pääseminen ja potkiminen. Selkäuinnissa selkeästi ei luottanut siihen, että kelluke pitää pinnalla, potki vain toisella jalalla ja toinen oli kohti altaan pohjaa 8-) No, kyllä se siitä. Ihana oli katsoa lasten keskittyneitä katseita, kun selkää uivat, oli kyllä tosi tiukkaa yritystä monella.

Kotikarusellin pitäjä käväisi meillä tänään neljän lapsensa kanssa. Kivasti esikoinen ja tsun tytöt leikkivät keskenään sen hetken, kun he meillä olivat. Täytyy toivoa ettei nuo pienet tytöt saaneet vaikutteita Taaperolta, joka käveli 8-) Oli mukava nähdä!

Tänään tuli Ulkosuomalaisten lasten kotiperuskoulusta postia. Tilasimme ekan luokan äikän ja matematiikan materiaalit eli kirjat ja harjoituskirjat. Lisäksi saimme nettitunnukset, ekan vuoden koetehtävät ja ohjausmateriaalin. Eli noiden avulla voimme opettaa esikoiselle ensi vuoden aikana Suomen koulun äidinkielen ja matematiikan asiat. Tehtäviä ja kokeita voimme lähettää etäopettajalle, joka niistä antaa palautetta.

Lainasimpa kirjastosta kasan cd-levyjä, mm. Olavi Uusivirtaa, Maija Vilkkumaata, Tik Takkia, miehelle Värttinää ja vielä Suurlähettiläiden kokoelman. Nyt just Suurlähettiläät soi ja niin tulee "nuoruus" mieleen ja eräs tietty henkilö sieltä. Joskus ollaan autossa näitä biisejä kuunneltu ja tuettu toisiamme, kun on maailma potkinut päähän. Et sinä tätä lue, mutta sinua on joskus niin kovin ikävä.

Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa.