Pahoittelen hidasta päivitystahtia, viimeisen parin viikon aikana ei ole vaan tapahtunut oikein yhtään mitään. Edelleen köhin ja niistän Suomesta tuodun taudin pöpöjä, eihän kotiinpaluusta olekaan vasta kun 5vk... No ei siitä sen enempää, mun mielestä on turha valittaa, jos ei mene lääkäriin, joten tässä kolahtaa pian oman nilkkaan, vaikka sanottava on, että kai sinne lääkäriin pitäisi mennä, tämä ei selkeästi mene ohi itsekseen, muuttaa vaan muotoon koko ajan...

Ilma on täällä ollut paikoitellen Suomen kesäsään veroinen, välillä muutama sadepäivä, kuten tänään. Sateisina päivinä ilma saattaa olla jopa aika kirkas, etenkin sateen jälkeen, mutta kun on noita +20 päiviä, niin näkyvyys onkin aika huono, jonkinlainen kosteussaastepilvi tulee, kun ilma lämpenee, ei siis juurikaan sinistä taivasta näy kesähelteillä.

Yksi syys blogaamattomuuteen on varmaan ollut se ettei vielä tiedetäkään, että ollaanko paluumuuttajia. Saattaa olla, että vietämme vielä vuoden täällä tai sitten ei, sitä ei varmaan kukaan vielä tiedä, joten koitan olla stressaamatta siitä. Selviää toivon mukaan ennen kesää :-)

Miltä tuntuisi tänne jäädä? Hyvältä. Vähän huonolta. Kun kuulimme tammikuussa ettei jatkoa tule, niin olin kovin kovin surullinen. Tämä on meidän koti, täällä elämä on ollut hyvää, elämässä on paljon sellaista, mitä Suomessa ei olisi, sama tietysti toisinpäin. Mutta jotenkin olemme oppineet elämään täällä ja suurimman osan ajasta nautimme siitä suunnattomasti. Samilla on toki paljon paljon töitä, mutta toisaalta se on niin mielekästä suurimmaksi osaksi, että tuntuu menevän ihan harrastuksena :-) Säteen koulu on alkanut sujumaan syksyn ja talven ongelmian jälkeen taas paremmin ja vaikka hän oli kovasti Suomeen muuttamassa, niin edelleen voisi Kiinassakin asua. Ja pienet tytöt, hehän ovat puoliksi kiinalaisia :-)

Jotain mä kuitenkin kaipaan, jos tänne jäädään, niin jotain pitää keksiä, aktiviteettiä. Vaikka tykkään olla paljon yksin, niin kaipaan kuitenkin myös ihmisiä sopivassa suhteessa ja jotain toimintaa. En halua opiskella kieltä tämän enempää, en tiedä, mitä muuta sitä keksisi? Täällä kun ei hirveästi ole mahdollisuuksia tai en ainakaan niistä tiedä. Jos joskus tästä tokenen, niin sitten koitan aktivoitua taas salilla käymisessä ja onhan täällä katuja, mitä tallustella, puhumattakaan tuosta järvestä, jonka ymprillä on paljon katsottavaa. Lisäksi Shanghai on lähellä, ehkä siellä voisi käydä useamminkin?

Nyt lähden suomikampaajalle, jos saisi vähän kutreja uuteen uskoon. Tässä vielä muutama kuva, ekassa ayin tekemä kampaus Vuokolle, jolla pitää nykyään olla aina pampulat, usein vaatii yöksikin letit :-)

1370297.jpg

Tässä Säde lauantaisella iltakävelyllä, taustalla oleva raato on Varpu.

1370299.jpg

Mukavaa päivänjatkoa!