Täällä on viime päivinä ollut selkeästi jo aika viileää, vaikka eräät liiikkuivat vielä tänäänkin kesäisessä topissa *hurrr'... Farkut on kaivettu esiin ja pitkähihaisia saa olla parikin päällä, hanskat pitäisi vielä jostain etsiä. Tytöille olen etsinyt lämpöisiä vaatteita kaupoista, mutta jotenkin äärettömän epäkäytännöllisiä ovat, harvoja perusvaatteita on joukossa. Täytynee koittaa käydä Decathlonissa lähipäivinä, jos sieltä vaikka löytäisi paremmin!

Suomen lomaa suunnittelen kovasti. Sitä ennen onkin kovasti kiirettä viikonloppuisin. Tänä viikonloppuna Sami lähtee neljäksi yöksi firman outingille eli menevät Guiliniin katsomaan jylhiä maisemia. Ekaa kertaa olen tässä kämpässä "yksin" kotona, mutta onneksi on naapuriapu lähellä, jos jotain tulee. Launtaina tulee ayi:kin aamupäivästä normaalisti, niin pääsen itsekseni jossain käymään, jos haluan.

Viikon päästä lähdemme rouvien kanssa "outingille" eli osa rouvista pitää nice-lauantain Shanghaissa. Itse menen parin muun (avo)rouvan isoon cityyn jo perjantaina junalla. Ehdin käydä parissa kirjakaupassa jo silloin ja lisäksi käydään Shanghain suomalaisten tapaamisessa. Seuraavana aamuna osa huoneistostamme harrastaa ilmeisesti pöntön halailua ja minä shoppaan :-) Lauantaina tulee sitten loppuryhmä, shoppailemme, käymme hoidoissa/hieronnoissa, syömme hyvin, käymme baareissa ja vietämme näin mukavaa aikaa yhdessä. Sunnuntaina meidät hakee autokuski ja menemme Ikean kautta kotiin.  Toivon mukaan auto on iso, että kaikki shoppatavarat mahtuu kyytiin!

Joulukuun ekana lauantaina menemme isolla ryhmällä parin tunnin ajomatkan päähän ostamaan kiinalaisia huonekaluja, ei niitä Ikeassa myytäviä, vaan sellaisia ns. antiikkisia. Ostimme keväällä jo jotain, mutta vielä kaipaan tytöille ainakin arkkuja ja miksei jotain muutakin pientä. Tällä kertaa Samikin lähtee mukaan makutuomariksi. Seuraavana päivänä olisi tarkoitus viettää Säteen syntymäpäiviä ja mahdollisesti kutsumme näiden juhlien jälkeen muutkin suomalaiset viettämään pikkujouluja. Tästä laitamme infoa myöhemmin.

Sitten onkin viimeinen viikonloppu jäljellä ennen Suomeen tuloa. Silloin on ehkä Säteen koulun joulukonsertti toisena päivänä, joten ei tarvitse ilman tekemistä olla silloinkaan.

Suomessa on tarkoitus käydä Vantaan kamarikuoron joulukonsertissa eli tervetuloa maanantaina 18. joulukuuta Kanneltalolle Helsingiin ihanaa jouluista musiikkia kuuntelemaan! Vähän haaveilen kauneimpien joululaulujenkin laulamisesta Hyvinkään kirkossa, mutta en tiedä vielä, koska niitä lauletaan. Jos mahtuu kalenteriin, niin sitten sinnekin! Ihan kamalan tiukkaa aikataulua ei haluta tehdä, mutta "pahasti" näyttää siltä, että aina monena päivänä on jotain ohjelmaa. Toisaalta ihana nähdä kavereita ja sukulaisia mahdollisimman paljon, kun siellä kerran ollaan! Pyhämaalla ollaan 26.-29. joulukuuta, muu aika Hyvinkäällä, mistä sitten ajellaan eri suuntiin.

Vielä en ole kotona laittanut joulukoristeita, mutta joululauluja olen vähän kuunnellut :-) Eilen tuli Rajattoman joulu-dvd, mikä on tosi kiva! Olin yllättynyt, että Varpu ja Vuokkokin katselivat sitä niin innoissaan. Välillä laulelivat vähän mukana :-) Mun puolesta voidaan katsoa/kuunnella tuota tauottomasti vaikka joka päivä!

Varpu ja Vuokko on edelleen riiviöitä, mutta aivan kun himpun olisi helpottanut kuitenkin. Jotenkin älliä on tullut hippunen lisää ja taitoja tehdä erilaisia asioita. Nythän meillä kotioloissa ollaan pelkissä pöksyissä ja eilen ei tainnut yhtään vahinkoa tulla lattialle, kaikki tarpeet tehtiin pönttöön. Tänään kävin tyttöjen kanssa pikaisesti Säteen koululla ja sielläkin Vuokko kävi pöntöllä pissalla :-) Huomaa, että tuo on heillekin iso juttu, naama on aina ihan naantalin auringolla, kun pottaan/pönttöön jotain tulee :-D

Juttua tulee tytöiltä päivä päivältä enemmän. Sekä kiinaksi että suomeksi. Ayin kanssa tuntuvat kommunikoivan aika paljonkin, selkeästi ymmärtävät paljon kiinaa, vaikka eivät niin paljon puhukaan. Ayi on myös oppinut suomea muutaman sanan ja ymmärtää mm. jos tytöt pyytävät maitoa suomeksi.

Säde on jännässä iässä. Tavallaan jo iso tyttö, mutta toisaalta vielä niin pieni. Joissain asioissa käyttäytyy todella kypsästi, on fiksu ja käyttää älliään. Sitten taas joissain asioissa vielä niin pieni ja kypsymätön. Aina ei oikein tiedä, että miten pitäisi suhtautua. Tänään oli ihan innoissaan, kun läksyjen mukana tuli homework-book, mihin piti kirjoittaa annetut lauseet, silmät oikein loisti, kun oli ihan uusi vihko tuota varten. Läksyt tekee tosi näppärästi ja hyvin, tuntuu usein, että ne ovat vähän liian helppoja ja niitä on liian vähän, johtuen tietenkin siitä, että osittain asia on jo vanhan kertausta. Opettaja on kyllä nyt selkeästi laittanut Säteelle vähän extra-läksyjä, mikä on hyvä.

Olisiko tässä romaania riittävästi tälle päivälle? Tarkoitus on ollut laittaa niitä Disneyland-kuvia, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Pitää joku päivä laittaa muutama kuva edes, vaikka Samihan niitä jo sillon heti reissun jälkeen laittoikin muutaman blogiinsa.

Mukavaa joulun odotusta!