Syksy tuli selkeästi kaupunkiin lomaviikon jälkeen. Ilma on aika suomenkesää, mutta täkäläisittäin viileähköä, lämpötila päivisin n. +20 astetta, illalla voi laskea +10 asteeseen, pitkähihaiselle on vähitellen käyttöä. Lapsilla on ollut kaapit täynnä vaatetta, mutta nyt täytyy alkaa raivaamaan kesävaatetta pois ja jopa ostamaan jotain uutta. Lastenvaatteidenostolakko saa siis päättyä!

Viikko taisi mennä aika normaalisti, tytöt olivat koulussa, Sami nykyään vie pienet, ayi hakee pois, joten en kommunikoi opettajien kanssa mitenkään. Hyvin siellä ilmeisesti kuitenkin menee, tällä hetkellä tykkäävät yleensä aamulla lähteä ja pois tullessaan etenkin puhuvat jo seuraavan päivän menosta. Koulun ruoka maistuu ja ulkona on kiva leikkiä, siinä ne tärkeimmät :-) Uusia lauluja on myös tullut eli ilmeisesti siellä lauletaan kovasti.

Säteen viikko meni myös hyvin, kotona ei isompia tappeluita läksyjen johdosta ja ilmeisesti perjantaina sanakoe meni ihan hyvin. Viikonlopuksi tuli yksi sivu matikkaa ja sen teki nopeasti, kaikki oikein. Lukeminen tuntuu myös sujuvan hyvin ja vuorosanat parin viikon päästä olevaan esitykseen assemblyssä on jo hyvin muistissa, äänenpainoja myöten! Kirjoitus tuntuu olevan ainut ei-niin-kiva, mutta ehkä sekin siitä, kun jaksetaan treenata. Kuun lopussa loppuu eka neljännes ja Säde saa tämän vuoden ensimmäisen todistuksen, mielenkiinnolla odotan, että miten opettajan vaihtuminen vaikuttaa numeroihin.

Eilen olimme ilman lapsia Hyatt:n brunssilla ystävien kanssa, oli oikein mukavaa! Yleensä olemme koko perheen kanssa siellä käydessä nopeasti syöneet mahat täyteen ja sitten kotiin päiväunille, lapset siis. Viimeksi olimme pääsiäisenä ja se oli ihan kamalaa, Varpu ja Vuokko oli juuri tulossa kipeiksi, ruoka ei maistunut ja halusivat vaan kotiin. Nyt ruokailimme 2.5 tuntia, otimme monta kierrosta ja taisi sitä kuohuviiniäkin jonkin verran upota. Brunssin jälkeen kävimme vielä juomassa herkulliset kahvit saksalaisen pariskunnan luona ja halasimme viimeisen meidän kanssa samaan aikaan tulleen kotimatkalle, nyt siellä jo varmaan saunotaan :-)

Tänään käväisimme Samin kanssa kaupungilla, Sami osti todella hyvännäköiset silmälasit, jotka hakee keskiviikkona. Kävimme Singaporelaisessa ravintolassa lounaalla, Sonyn liikkeessä ja apteekissa. Sami rikkoi nilkkansa perjantaina tanssilattialla :-) ja piti hakea lisää Voltaren-geelin kiinanversiota Votalinia. Törmäsimme myös Jaanuskaan, olin juuri sanomassa kynsibaarin ohi mennessä ettei näy Jaanaa ripsiä laittamassa, mutta olihan se siellä, hienot tuli :-)

Kävimme koko perheen voimin iltakahvilla saksalaispariskunnan luona ja mitään ei rikottu, kerran Vuokko putosi päälleen lattialle sohvalta, ei sattunut, vaikka hetken makasikin peiton alla jääpussi pään päällä :-) Mittailimme samalla heidän huonekalujaan, olemme teettämässä joitakin huonekaluja samalla puusepällä, jolta he ovat tilanneet. Varpu ja Vuokko tyypilliseen tapaan aluksi ujostelivat kovasti, mutta sitten reipastuivat ja kotiutuivat loppujen lopuksi oikein hyvin! Elämä kaksosten kanssa on kyllä siltä osin helpottunut kovasti, että nykyään voi kylässä jopa keskustella ihmisten kanssa, koko ajan ei ole joku roikkumassa lahkeessa tai ei tarvitse itse olla jossain lattialla kaverina leikkimässä. Nytkin suurimman osan ajasta istuimme kahvipöydässä ja tytöt heiluivat sohvan kulmilla, välillä pomppien ja välillä istuen palapeliä tehden. Sohvalla pomppimiseen oli lupa, ei ollut pariskunnan oma vaan asuntoon kuuluva, joten muulla ei ollut väliä, kunhan eivät satuta itseään.

Huomenna alkaa taas kalligrafia, meitä on nyt 10 oppilasta eli iso ryhmä! Harvoin varmaan olemme kaikki paikalla, mutta onneksi on vanhat pöydät tallessa Rosessa Jaanuskan autotallissa ja pääsemme heille maalaamaan, muutoin olisi vaikeaa löytää niin isoa tilaa, että kaikki mahtuisi. Opettaja sanoi, että ryhmässä täytyy olla vähintään 5 aina maksavaa oppilasta, joten senkään suhteen ei pitäisi olla ongelmia, eiköhän meitä aina ole se 5, jos ei lomalla olla.

Mulla on viime vuoden taiteluista paljon juttuja ihan seinille laitettavilla rullilla, pitäisi laittaa edes joku niistä näkyville tai ainakin ottaa muutama kuva tänne laitettavaksi. En todellakaan ole mikään taiteilija, mutta ihan hienoilta osa näyttää, kun ne on kauniisti laitettu. Tänä vuonna on tarkoitus tehdä enemmänkin valmista taidetta, ei vain harjoitella kopiointia.

Nyt nukkumaan, muu perhe jo kuorsaa. Varpu ja Vuokko nukahtivat rattaisiin kotimatkalla, kannoimme vaan sänkyyn. Säteelle huutelin kymmenen aikaan olohuoneesta, että meneppäs jo nukkumaan, Sami kurkkasi huoneeseen ja oli jo nukahtanut sänkyynsä (tai oikeammin sen alle), outo juttu...

Oikein mukavaa viikon alkua! Onko Suomessa jo lunta?